Skip to content
Politică

Un nou exercițiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populației

Un nou exercițiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populației are loc miercuri la nivel național, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Exercițiul “Miercurea Alarmelor” va avea loc începând cu ora 10.00, iar sirenele din țară vor emite semnalul „prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariția pericolului, scrie News.ro

În România există 3 tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) și alarma aeriană (15 sunete).

IGSU spune că aceste exerciții lunare sunt necesare și utile, deși pot genera disconfort în rândul populației.

Acțiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfășoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirea timpului de reacție a autorităților în situații speciale de urgență.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice sunt inundațiile, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Citește mai mult: profit.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *