Skip to content
Societate

Un nou incident cu o dronă. Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit în Bistrița-Năsăud

twitter

O dronă s-a prăbușit în cursul zilei de duminică în apropierea unei locuințe din comuna Dumitra, Bistrița-Năsăud, iar polițiștii efectuează efectuează cercetări și urmează a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița Năsăud, Paul Rodilă, a oferit mai multe detalii despre incident la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni fără pilot de tip aeromodel în apropierea locuinței. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 423 Cod penal, respectiv zborul neautorizat, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița Năsăud.

El a precizat că polițiștii au fost sesizați „în cursul zilei de ieri, după-masă, seara mai specific”.

Întrebat dacă era vorba despre o dronă destinată fotografilor, Paul Rodilă a adăugat: „Tocmai de aceea vă spuneam, se efectuează cercetări pentru a putea fi stabilite toate împrejurările în care poate fi folosită această dronă. Este un pic devreme să vă pot confirma sau infirma aceste aspecte”.

Întrebat dacă drona avea însemne rusești, oficialul a mai spus: „Nici acest lucru nu vi l-aș putea confirma, pentru că este o anchetă în curs. Colegii mei urmează să stabilească dacă într-adevăr are proveniență rusească sau o altă proveniență”.

Vestea vine în contextul în care săptămâna trecută o dronă intra în spațiul aerian românesc, dinspre Ucraina, și ieșea după numai trei minute, către Ungaria, informează b1tv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *