Un nou inspector școlar, anchetat de DNA

Dup ce DNA a decis reținerea inspectorului școlar de la Cluj pentru luare de mită, un nou inspector șscolar este în atenția procurorilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ladislau Lengyel, inspector şcolar în judeţul Covasna, acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni opiniei publice, în calitate de inspector şcolar pentru învăţământul primar – secţia maghiară, din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Covasna, i-a promis unui candidat la concursul de ocupare a posturilor didactice, organizat în 21 iulie, că va interveni pe lângă funcţionari din Ministerul Educaţiei pentru obţinerea subiectelor de examen, potrivit agerpres.ro.

‘Ulterior, Ladislau Lengyel i-a remis acestui candidat respectivele subiecte. În 23 iulie, conform înţelegerii anterioare, pentru ‘serviciile’ sale, inculpatul a primit de la acea persoană suma de 600 de lei’, susţin procurorii.

În luna mai, Ladislau Lengyel, în calitate de inspector şcolar, a efectuat o inspecţie specială la o şcoală gimnazială şi a acordat notă maximă unei învăţătoare, în mod nemeritat.

DNA precizează că, în legătură cu aceste acţiuni, în 21 şi 24 iulie, inculpatul a primit de la soţul acesteia alimente în valoare de 150 de lei.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inspectorul şcolar trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a judeţului Covasna, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu exercite profesia de inspector şcolar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

‘Inculpatului Ladislau Lengyel i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive’, se mai spune în comunicat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de informaţii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL