Un nou moment de confuzie al președintelui SUA: Biden a confundat Fâșia Gaza cu Ucraina

Sursă foto: Joe Biden

O nouă declarație dintr-un discurs al lui Biden a necesitat clarificări din partea Casei Albe. Președintele american a anunțat lansări aeriene cu ajutoare în Ucraina, dar oficialii Casei Albe au clarificat apoi că Joe Biden se referea de fapt la Fâșia Gaza, conform SkyNews.

Președintele Joe Biden a confundat de două ori Fâșia Gaza cu Ucraina, anunțând că SUA vor oferi ajutor cu disperare necesar teritoriului palestinian devastat de război. Biden, în vârstă de 81 de ani, a confirmat vineri că asistența umanitară va fi parașutată în Gaza – la o zi după ce Ministerul Sănătății condus de Hamas a declarat că 30.000 de palestinieni au murit de la începutul războiului în octombrie anul trecut.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora care furnizează aruncări aeriene cu alimente și provizii suplimentare”, a spus președintele, adăugând că SUA vor „căuta să deschidă alte căi, inclusiv un coridor maritim”. Emiratele Arabe Unite, Egipt, Franța, Iordania și Marea Britanie au efectuat deja lansări aeriene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: