Skip to content
Politică

Un nou partid pe scena politică, avându-l pe Onțanu în frunte

National

Un nou partid politic se lansează pe scena politică românească: Partidul ‘Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie’ (ADER).

Potrivit președintelui Neculai Onţan, formațiune apolitică vrea să contribuie la diminuarea vrajbei şi discordiei din societatea românească.

„Partidul ADER doreşte să contribuie împreună cu alte forţe politice responsabile la diminuarea urii, vrajbei şi discordiei din societatea românească. Noi înţelegem că într-o stare de ură şi vrajbă nu putem construi nimic semnificativ. Marile proiecte naţionale au fost posibile atunci când românii au fost uniţi. Credem că unii au acest interes, să fim dezbinaţi, să nu progresăm. Unele din partide îşi fac dintr-o astfel de politică un obiectiv, încercând să manipuleze populaţia, considerând că o escaladare a conflictelor sociale şi a atitudinilor agresive le fac mai atractive şi interesante pentru populaţie. Populaţia nu mai poate fi astăzi amăgită. Înţelege că agresivitatea politică de cele mai multe ori e sinonimă cu incompetenţa şi demagogia”, a spus Onţanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Antena3.ro

El a afirmat că oamenii nu mai suportă starea de confruntare şi vor să vadă că în ţara lor se construieşte ceva.

„Noi nu vom ataca persoanele, fie şi ele din conducerea partidelor. Noi ne vom referi întotdeauna la proiectele de guvernare şi vom face observaţii, prin specialiştii noştri, acolo unde considerăm că măsurile luate de Guvern sau propunerile altor partide nu reprezintă interesele românilor şi ale României”, a spus Onţanu.

El a precizat că, pe 23 aprilie, Tribunalul Municipiului Bucureşti a emis o sentinţă civilă prin care a admis cererea formulată de partidul ADER, dispunând înregistrarea lui în Registrul partidelor politice.

„Partidul ADER este un partid al oamenilor şi de aceea un partid pentru oameni. (…) Românii au nevoie de onestitate, de încredere şi loialitate faţă de oameni şi faţă de ţară”, a declarat Onţanu.

„Am constituit Biroul executiv naţional, format din 21 de membri, avem în total 39 de organizaţii. Avem organizaţii în 26 de judeţe şi în toate sectoarele municipiului Bucureşti (…) În diaspora avem organizaţii în Anglia, Franţa, Italia, Germania, Austria şi Republica Moldova”, a afirmat preşedintele ADER.

El a prezentat câteva din obiectivele pe care şi le propune ADER – să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţării, a conştiinţei civice a fiecăruia dintre cetăţenii români; să promoveze politici publice care au în vedere asigurarea sănătăţii populaţiei; să militeze pentru promovarea de politici publice care să ducă la creşterea calităţii învăţământului românesc prin investiţii importante în resursele umane şi în infrastructura educaţională din mediul preşcolar, şcolar, preuniversitar sau învăţământul superior de stat; să promoveze dezvoltarea valorilor democraţiei şi a statului de drept şi independenţa justiţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *