Skip to content
Video

Un nou partid pe scena politică? Piperea ia în calcul o răzbunare a lui Zamfir contra lui Orban EXCLUSIV

cotidianul.ro

Interviurile video PSnews.ro au continuat avându-l ca invitat pe avocatul Gheorghe Piperea.

În cadrul interviului, avocatul Piperea a tranșat situația cu care se confruntă unul dintre apropiații acestuia, senatorul PNL Daniel Zamfir. Amintim că Biroul Executiv National al PNL a decis excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, fost preşedinte al Comisiei economice din Senat şi iniţiatorul legii pentru plafonarea dobânzilor la creditele bancare. Hotărârea va trebui validată de Consiliul National al PNL.

În acest context, Piperea a atras atenția asupra faptului că ”din nefericire, PNL nu mai este o alternativă viabilă” la actuala guvernare.

”Îmi pare rău că trebuie să discutăm în felul acesta de PNL și despre conducerea partidului, mai ales pentru că România chiar are nevoie de o alternativă credibilă și viabilă la actuala guvernare. Din nefericire, însă, PNL nu mai este o alternativă viabilă, nu este opoziție. Opoziția se face de către BNR, de către Consiliul Fiscal, de către DNA, nu de către partidele politice. PNL, din nefericire, de câteva luni de zile s-a transformat într-o sucursală a BNR și acest lucru este catastrofal nu numai pentru PNL, ci și pentru întreg sistem democratic românesc”, a declarat Gheorghe Piperea.

În cazul excluderii lui Zamfir din PNL, profesorul de la Facultatea de Drept a Universității din București a precizat că exisă o ”motivație psihologică”: președintele liberalilor ”se simte amenințat” de fostul lider al Comisiei Economice din Senat.

Totodată, avocatul a analizat posibilele urmări ale ambelor decizii care ar putea fi luate în cadrul Consiliul Național al PNL, și anume:

  • în cazul în care liberalii vor vota ca Daniel Zamfir să nu fie exclus din partid, liderul PNL, Ludovic Orban, ”va trebui să plece”.
  • în cazul în care liberalii vor vota ca Daniel Zamfir să fie exclus din partid, senatorul liberal ”probabil că își va crea o formațiune politică proprie”, care potrivit avocatului ”ar putea să fie al doilea partid al țării în foarte scurt timp”.

”Există o motivație psihologică foarte clară, dar destul de bizară. Domnul Orban cred că se simte amenințat, el pe poziția în care a ajuns… cred că nici nu îi vine să creadă că este președinte al PNL. Și-a dorit atât de mult această poziție, încât atunci când a obținut-o, s-a gândit că poate să fie un fel de Dragnea al PNL, să stabilească linia partidului, Guvernului, cine nu este supus este imediat mazilit. Zamfir cred că a făcut un lucru care nu cred că mai există în ultimii 28 de ani în România: să treacă niște legi care sunt scrise din postura de partid de opoziție cu unanimitatea Parlamentului. Eu am tot întrebat de foarte multe ori până acum: care este linia partidului? are PNL în momentul de față o linie?Are PNL altceva decât slogane de gen ”Ciuma Roșie” ”DNA să vină să vă ia” ”Noi suntem cu libertatea pieței”, fără să înțeleagă că există zone ale economiei României care nu reprezintă sub nicio formă piață? Care este linia partidului? În realitatea, domnul Orban se teme de ceea ce ar putea să devină Zamfir. greșeala lui fundamnetală este că dacă nu și-a dorit până acum – și eu îl cunosc pe Zamfir – sub nicio formă poziția de lider, s-ar putea ca între timp să îi fi crescut această idee în minte. În al doilea rând – și acest lucru este extrem de grav pentru Orban – Daniel Zamfir este în momentul de față probabil cel mai notoriu politician și asta s-a întâmplat printre altele și pentru că l-a ostracizat domnul Orban. Dacă la Consiliul Național membrii PNL o să refuze să îl execute pe Zafir, atunci va trebui să plece Orban. Dacă îi vor da de înțeles cei din Consiliul Național că se supun lui Orban pentru că așa este regula în utlima vreme, cele două mari partide ale Românieie s-au transformat în mici dictaturi personale ale liderilor, atunci Zamfir o să plece și nu o să se ducă la partidele actuale, probabil că își va crea o formațiune politică proprie. Orizontul de aștepare al oamenilor este enorm. Un partid politic care să nu fie creat în laboratoarele SRI sau BNR – cum ar fi spre exemplu o formațiune pe care să o creeeze Zamfir în jurul său și a altor câțiva care îl susțin, s-ar putea să fie al doilea partid al țării în foarte scurt timp”, a adăugat Piperea.

Găsiți mai jos secvența, de la momentul 49:05 și până la final:

1 comentariu la “Un nou partid pe scena politică? Piperea ia în calcul o răzbunare a lui Zamfir contra lui Orban EXCLUSIV

  1. acest domn piperea este un om valoros in domeniul sau de activitate,dar cred ca sufera de o mare infatuare!are pretentia ca tot ce spune este adevarul absolut!ori nici pe departe nu e asa.in cazul d-lui zamfir se intampla altceva,se considera o „vedeta”politica,dar nu e(eu pana sa devina sotul oanei stancu de la antena 3)nu am auzit de el!nu are anvergura unui lider politic care sa insufleteasca masele,nu l vad in stare decat sa se simta bine in studiourile antena 3 si rtv,ptr a face un partid care sa devina al doilea din tara trebuie mult mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *