PSnews

Ultima Oră

Un nou partid se pregătește să ia cu asalt scena politică SURSE

activenews.ro.

În ultimii 2 ani de zile, scena politică a suferit o serie de mutații. Unele partide au dispărut, în vreme ce partidele mici au apărut ca ciupercile după ploaie.

EVZ.ro a intrat în posesia unor informații care ar putea să arunce în aer scena politică românească. Se pare, potrivit informațiilor că fostul premier al României, Victor Ponta va fi beneficiarul unui nou vehicul politic care va experimenta strategiile de succes ale lui Tony Blair și Donald Trump.

Deputații Daniel Constantin, Eugen Durbacă, Mircea Banias, Sorin Cîmpeanu și Damian Florea vor depune la Tribunal, în maximum două săptămâni, actele de înființare a unui nou partid politic. Formațiunea se va numi „România noastră”, „România mea” sau „Pro- România”, varianta finală nefiind încă bătută în cuie, a aflat EVZ.

Noul partid a contactat, până în prezent, aproximativ 15 parlamentari din PSD și din ALDE, formațiunile aflate la guvernare, și așteaptă un răspuns din partea acestora. Parlamentarii care vor fi „racolați” se vor ocupa de înființarea organizațiilor județene ale formațiunii.

Partidul își propune ca, pentru viitoarele alegeri europarlamentare, să realizeze mai multe fuziuni și alianțe cu partide precum Forța Națională, condus de europarlamentarul Laurențiu Rebega, finul lui Daniel Constantin.

În acest moment, liderul noului partid este Daniel Constantin, fost lider ALDE și fost vicepremier în Guvernul Sorin Grindeanu. El a fost exclus din ALDE după un conflict deschis cu Călin Popescu Tăriceanu. Constantin este unul dintre apropiații lui Ponta, el fiind poreclit de PSD-iști „Ponta din ALDE”.

Constantin a publicat luni seară, pe contul de Facebook, o poză de la o întâlnire din nordul Capitalei, alături de inițiatorii noului partid politic, fotografie însoțită de mesajul „Un nou început! #altfel”.

Citiți și Daniel Constantin trece la treabă. Detaliile unui nou proiect FOTO

Fostul premier Victor Ponta este la curent cu înființarea noului partid,  îl va ajuta să se dezvolte și ia în calcul să se înscrie în el. Ponta va ajuta noul partid, la început, cu sfaturi și cu direcționarea unor apropiați ai săi către noua formațiune. Mai departe, în funcție de evoluțiile din PSD, Ponta are două variante.

Citiți AICI întreaga anchetă semnată EVZ.ro

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi