Skip to content
Politică Știri

Un nou protest în Piața Victoriei. Câteva sute de oameni cer Guvernului să nu adopte ordonanţele în domeniul legislaţiei penale

Câteva sute de persoane protestează în Piața Victoriei, oamenii cerând Guvernului să nu adopte o eventuală ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor penale. Şedința executivului s-a încheiat însă fără a fi adoptată o ordonanță de urgență în acest sens.

Câţiva protestatari au încercat să ocupe o bandă de circulaţie din faţa Guvernului, însă jandarmii i-au trimis înapoi în scuarul din centrul pieţei, anunţă digi24.ro.

Forţele de ordine au instalat garduri de protecţie pentru a delimita protestatarii de traficul rutier.

Cei prezenţi în piaţă scandează „Jandarmeria apără hoţia”, „Justiţie, nu corupţie” şi flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Toate informațiile publice și pe surse indică în mod credibil că Guvernul Dăncilă pregătește adoptarea astăzi, în ședința de Guvern de la ora 16.00, a unei ordonanțe de urgență de modificare a codurilor penale în sensul unei amnistii mascate, inclusiv prin reducerea termenelor de prescripție sau extinderea termenului pentru recursul în anulare. Modificările pregătite servesc politicienilor inculpați, trimiși în judecată sau condamnați pentru a scăpa de răspundere penală. O astfel de modificare este fatală pentru statul de drept în România și va duce, cel mai probabil, la activarea articolului 7 din tratatul UE, transformând România în paria Europei. Consecințele pentru români și România sunt incalculabile pe termen lung: distrugerea statului de drept, periclitarea bunăstării românilor, slăbirea poziției României în UE și NATO, îndepărtarea de valorile democratice europene și virarea către spațiul estic al autocrației, sărăciei și abuzului de putere”, se arăta în evenimentul creat pe pagina de Facebook pentru acest protest.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *