Skip to content
Europa

Un nou record de infectări în Franţa: Franța raportează un nivel record de infectări: Peste 300.000 de cazuri COVID-19, în 24 de ore

bbc.com

Aproape „300.000” de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore, a anunțat marți ministrul Sănătății, Oliver Véran, în fața Adunării Naționale. Un nivel record, înainte de comunicarea zilnică a autorităților.

Ultima înregistrare record a contaminărilor zilnice datează de la sfârșitul lunii decembrie, cu puțin peste 230.000 de cazuri noi într-o zi. Efectele asupra sistemului sanitar, încă foarte incerte pe termen mediu, se fac deja simțite, cu peste 2.000 de internări într-o singură zi, conform cifrelor anterioare date luni publicității, scrie france24, potrivit b1.ro.

Creșterea cazurilor înregistrate se explică parțial printr-un număr fără precedent de teste: opt milioane săptămâna trecută, potrivit lui Olivier Véran, care a menționat atât teste PCR, cât și teste „antigenice”, mai puțin precise, dar mai rapide.

Totuși, creșterea epidemiei este foarte reală, dovadă fiind creșterea „ratei pozitivității”, adică proporția cazurilor în rândul persoanelor testate. Depășește acum 15%, aproape de recordurile sale din toamna anului 2020. Vaccinurile „nu previn contaminarea, dar, pe de altă parte, împiedică dezvoltarea virusului odată ce te-a contaminat (…) și deci, formele grave”, a insistat ministrul Sănătăţii.

Deputații vor analiza din nou în această seară marți seara proiectul de lege privind crearea permisului de vaccin. Discuțiile au fost întrerupte pe neașteptate luni din cauza prea puținilor membri ai majorității prezenți. Parlamentarii opoziției au profitat de ocazie pentru a vota prin ridicarea mâinii pentru suspendarea sesiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *