Skip to content
Politică

Un nou referendum intern în USR. Se întrevede colaborarea cu o platformă politică

vivafm.ro

Marți a fost făcut anunțul conform căruia Uniunea Salvați România va organiza un noi referendum intern. Prin acesta, membrii vor decide dacă se dorește o colaborare între USR şi platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş.

CITIȚI ȘI: De râsul lumii: oamenii lui Cioloș le dau flit USR-iștilor

Vicepreşedintele formaţiunii, Ionuţ Moşteanu a declarat despre acest referendum, transmițând că mai mulți colegi colaborează informal cu România 100, relatează News.ro.

O colaborare  există informal între diverşi membri dintre USR şi platforma România 100. Mecanismul intern al referendumului, tocmai am văzut că funcţionează, şi membri partidului vor să fie consultaţi şi implicaţi în deciziile majore ale partidului. Există un referendum care a fost lansat de la colegii din filiala Mehedinţi prin care au cerut consultarea bazei partidului penru o viitoare colaborare între USR şi platforma România 100. Statutar, asta va dura două luni şi va întâmplă la începutul lui octombrie„, a explicat Moșteanu.

De asemenea, deputatul USR a explicat dacă este vorba despre o fuziune sau o colaborare, acesta fiind totuși destul de evaziv.

Sunt două întrebări diferite, sunt de acord cu dumneavoastră, colaborare şi fuziune sunt două chestiuni diferite și probabil ar trebuie să fie două, momentan avem doar una şi o să avem un răspuns care o să dea startul unor discuții formale și pe parcursul discuțiilor o să vedem cum este cel mai bine pentru cele două formațiuni„, a subliniat vicepreședintele USR.

Nu în ultimul rând, Ionuț Moșteanu a dorit să explice pe larg desfășurarea referendumului și de unde au pornit dorințele pentru organizarea acestui vot.

Acest referendum a fost creat de filiala din Mehedinți şi, cel mai probabil, se va desfăşura online după acelaşi mecansim, unde vorm avea o lună de zile de dezbateri şi apoi la începutul lui octombrie se va vota tot aşa pe aceeaşi platforma care a funcţionat foarte bine până acum. Se pot face oricâte (referendumuri – n.r.), deci mecanismul de consultare a bazei partidului permite declanşarea unui referendum la cererea BN sau a 200 dintre membri„, a completat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *