Skip to content
Prahova Știri locale

Un nou regulament pentru parcări, inclusiv pentru cele de la bloc, în dezbatere publică la Ploiești

Noul regulament al parcărilor din Ploiești va fi supus dezbaterii publice, în data de 12 martie, de la ora 17.30, la Sala Europa, în incinta palatului Administrativ, a anunțat Primăria Ploiești, conform observatorulph.ro.

„Proiectul de hotărâre a fost publicat de mai multă vreme pe site-ul Primăriei Ploiești și nu se referă numai la parcările publice cu plată, ci la toate parcările de pe raza municipiului Ploiești. Chiar dacă a fost publicat pe site-ul Primăriei Ploiești, am decis să realizăm o dezbatere publică pe această temă pentru consultarea populației”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Proiectul prevede reglementări inclusiv pentru parcările de la bloc, în acest sens urmând să fie eliberate, contra cost, pentru locatari, „abonamente tip reședință”.

Mai mult, în propunerea de regulament se prevede că programul parcărilor de la bloc va fi în intervalul 16.30 – 08.30. În afara acestui interval, parcarea devine publică, fără plată.

Noul regulament urmează să fie completat la capitolul tarife, acestea urmând să fie stabilite diferențiat, în funcție de trei zone.

Recent, prin hotărâre de Consiliu Local, aleșii PSD, ALDE și PMP au aprobat o serie de modificări cu privire la regulamentul parcărilor cu plată administrate de SGU Ploiești, principala modificare vizând majorarea tarifelor.

Astfel, de săptămâna viitoare, dacă hotărârea nu va fi contestată, conducătorii auto vor fi nevoiți să plătească 5 lei/oră dacă vor parca autoturismele în zona centrală.

Pentru Zona B (B1, B2, B3) tariful ar urma să fie de 4 lei/oră și de 2 lei/30 de minute, dacă proiectul va fi aprobat, iar pentru zona C, se propune un tarif de 3 lei/oră, respectiv 1,5 lei/30 de minute (parcările de la Cimitirul Viișoara, de pe strada Apelor, Obor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *