Skip to content
Politică

Un nou scandal e pe cale să izbucnească în PNL. Motivul: Emil Boc

PNL confirmă că nici vara nu doarme și că rămâne un partid viu. De fapt, rămâne viu în certuri. Canicula de afară ar fi trebuit să îi mai liniștească pe liberali, însă sângele liberal nu poate fi stăvilit.

Un nou scandal e pe cale să explodeze în noul PNL, în mod paradoxal, plecat tot de la Teodor Atanasiu. Motivul scandalului ar fi candidatura lui Emil Boc la primăria municipiului Cluj Napoca.

Atanasiu afirma săptămâna trecută la Realitatea TV că Emil Boc nu va mai candida anul viitor la alegerile locale din motive personale. Unele surse din presă arătau că acesta ar fi fost tentat să revină la catedră.

„Şi la Cluj va trebui să considerăm un candidat pentru funcţia de primar. Eu cred că Emil Boc nu mai candidează sau sper că se va ţine de cuvânt şi nu va mai candida”, a declarat Atanasiu la Realitatea TV, potrivit Hotnews.

Emil Boc nu a confirmat, însă, spusele lui Atanasiu, acesta refuzând să-şi dezvăluie intenţiile privind alegerile de anul viitor. „E prematur să discutăm despre ce va fi peste un an. Eu acum nu dorm nopţile de grija problemei depozitării gunoiului, n-am alte preocupări în acest moment”, a răspuns Boc afirmaţiilor lui Atanasiu în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj de luni, citat de Ziua de Cluj.

Tot de la Cluj, însă de această dată colegii din PNL ai lui Emil Boc, îl pun la punct pe Atanasiu. „Nu ştiu cine discută despre Cluj în spaţiul public şi nu mă interesează. Conform graficului stabilit de la Bucureşti, la momentul potrivit vom face publice toate candidaturile, dar primarii PNL în funcţie vor avea prima opţiune pentru o nouă candidatură”, a spus co-preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, relatează ziuadecluj.realitatea.net.

Atanasiu nu are susținere nici măcar din partea liberalilor vechi. Senatorul Marius Nicoară a declarat, citat de Ziua de Cluj, că „nu ştiu ce-a spus domnul Atanasiu şi în ce context a făcut-o, dar eu nu l-am auzit pe Emil Boc să spună că nu mai candidează”.

Faptul că stă să izbucnească un scandal este confirmat de declarația vehementă a senatorului Alin Tişe. „Candidatul la Primăria Cluj-Napoca îl va desemna PNL Cluj şi nimeni altcineva. Nu există nici o declaraţie a lui Emil Boc că nu mai vrea să candideze. Nu înţeleg declaraţia lui Teodor Atanasiu cu atât mai mult cu cât, prezenţi la Cluj, atât Alina Gorghiu, cât şi Vasile Blaga şi Marian Petrache, au spus că, dacă va dori să candideze, Emil Boc va avea tot sprijinul partidului”, a comentat Tişe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *