Skip to content
Politică

Un nou scandal în coaliția PSD-ALDE: mărul discordiei, o temă sensibilă EXCLUSIV SURSE

Tensiunile tot mai proeminente din coaliția de guvernare PSD-ALDE îi dă mari bătăi de cap liderului social-democraților.

Potrivit unor surse apropiate coaliției, se pare că un nou scandal a izbucnit între liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și liderul social-democraților, Liviu Dragnea, iar de această dată mărul discordiei este chiar Legea off-shore privind exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Astfel, se pare că legea mai sus menționată urmează să fie modificată prin Ordonanță de urgență imediat după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Amintim că informația vine la câteva zile după ce a susținut că nu a existat dialog între membrii coaliției de guvernare în privința a două proiecte de legi: o inițiativă legislativă a ALDE și proiectul legii off-shore. Camera Deputaţilor a adoptat legea cu 175 de voturi „pentru”, 30 „împotrivă” şi 30 de abţineri proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore.

„Am cerut explicații în interiorul Coaliției pe două proiecte de legi: legea offshore și un proiect de lege adoptat în Parlament privind ajutoarele sociale, să ne spună despre ce este vorba în această oarecum anecdotică și capricioasă relaționarea între PSD și ALDE și care, sperăm noi în sesiunea din toamnă să nu se mai repete (…). Eu cred că propunerea (n.r. – referitoare la legea off-shore) care a fost făcută şi care a fost adoptată în comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membrii ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus într-o situaţie delicată. Eu cred că pentru o mai bună acuratețe a procedurii legislative e nevoie de discuţii prealabile”, a declarat Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *