Un nou scandal la AUR: partidul lui Simion, acuzat că a publicat un sondaj fals

George Simion AUR
George Simion / Sursa foto: George Simion /AUR

Un nou scandal în interiorul partidului condus de George Simion.

Sondajul prezentat și asumat oficial de AUR cu privire la alegerile de anul viitor a stârnit un adevărat scandal în politica suceveană. Este vorba despre sondajul de opinie transmis în cursul zilei de luni de Organizația Județeană a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în care se prezintă rezultatele obținute în urma chestionării a 1.023 de subiecți din municipiul Suceava.

Potrivit celor de la AUR Suceava, sondajul ar fi fost realizat de sociologul dr. Adrian Botezatu, la comanda acestui partid politic, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2023, informează jurnaliștii de la monitorulsv.ro

Scandalul a apărut după apariția în presă a datelor transmise de cei de la AUR Suceava, Adrian Botezatu susținând că nu a făcut niciodată acest sondaj. Mai mult, sociologul Adrian Botezatu acuză faptul că sondajul ar fi fost făcut de fostul senator sucevean, avocatul Ovidiu Donțu și că datele prezentate ar fi fost „generate de acesta”.

„Datele generate în comunicatul AUR nu îmi aparțin. Nu am făcut eu sondajul acesta. Îl rog foarte frumos pe domnul Ovidiu Donțu, când mai desfășoară acțiuni de promovare politică, să nu mai folosească numele meu. Ovidiu Donțu a generat aceste date care au fost prezentate presei”, a spus Adrian Botezatu, contactat telefonic în cursul zilei de marți.

Sondajul AUR arăta că favoriți la alegerile locale de anul viitor sunt Gheorghe Flutur la Consiliul Județean și Ion Lungu la Primăria Suceava

Reamintim faptul că potrivit datelor prezentate de AUR Suceava din sondajul la care facem referire, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul Sucevei, Ion Lungu, se află pe primele locuri în opțiunile cetățenilor din municipiul Suceava. La întrebarea pe cine ar vota dacă ar avea loc alegeri pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, 32% dintre cei chestionați au răspuns că l-ar alege pe liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur. Pe următoarele locuri se află doi candidați la egalitate, deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan și omul de afaceri Petrică Negrea, din partea AUR, fiecare cu 16%.

La întrebarea „Dacă ar avea loc alegeri pentru funcția de primar al orașului Suceava, pe cine ați vota?”, 24% dintre cei chestionați au răspuns că l-ar alege pe actualul primar, Ion Lungu. Pe locul al doilea se află candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Vasile Rîmbu – 18%, urmat de deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei – 16%.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: