Skip to content
Politică

Un nou scandal la Ministerul Sănătății: secretarul de stat Andreea Moldovan aruncă în aer coaliția de guvernare

brasovmetropolitan.ro
" "

O întâlnire de urgență va avea loc miercuri, între premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna, după ce ordinul semnat de secretarul de stat din ministerul Sănătății Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități, a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea șefului Executivului sau a șefului DSU, Raed Arafat, așa cum au precizat surse liberale pentru PS News.

Am fost luați prin surprindere. Nu a discutat nimeni cu noi despre așa ceva”, au precizat surse liberale pentru PS News.

" "
" "

Amintim că marţi, în Monitorul Oficial, a fost publicat ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte. Aceste puncte se acordă în funcţie de o serie de indicatori precum: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidenţă cumulată în 14 zile, trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în judeţ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ.

Procedural, decizia privind intrarea unei localități în carantină este luată la propunerea comitetului local pentru situații de urgență, în funcție de rata incidenței, în baza unui ordin semnat de Raed Arafat.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că a aflat de ordinul de ministru al Sănătății, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, din Monitorul Oficial. Acesta a precizat marți seara că respinge ideea ca Bucureștiul să intre în carantină.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *