Skip to content
Politică

Un nou scandal legat de retrocedări în care ar fi implicat Andrei Hrebenciuc. Reacția lui Viorel Hrebenciuc

Numele lui Andrei Hrebenciuc a mai fost legat de o retrocedare suspectă de ilegalităţi. Este vorba de apartamentul în care locuieşte acesta, ce a fost revendicat în instanţă de familia foştilor proprietari, informa România TV în urmă cu două zile.

Este vorba despre apartamentul dintr-o casă naţionalizată în care locuieşte Andrei Hrebenciuc, care a fost vândut de către stat unui pictor în anul 1996. Acesta a decis, la scurt timp, să vândă apartamentul liderului PSD, Miron Mitrea, cel care, la rândul său, i l-a vândut lui Viorel Hrebenciuc în 1998. Acesta l-a pus direct pe numele fiului său, Andrei care avea pe atunci doar 15 ani, informează aceeași sursă.

" "
" "

Între timp, familia proprietarilor de dinainte de naţionalizare, stabilită în Franţa, a cerut restituirea întregului imobil.

Suspiciunile de ilegalităţi au apărut ca urmare a faptului că pictorul ce a cumpărat iniţial apartamentul de la stat nu avea voie să-l înstrăineze peo perioadă de cel puţin 10 ani. Ulterior, familia ce a revedicat imobiliul naționalizat a reclamat că Andrei Hrebenciuc şi-a extins apartamentul de 200 m² ocupând spaţii dintr-un apartament ce a fost deja retrocedat.

Andrei Hrebenciuc s-a apărat afirmând că el a renovat întreaga clădire şi are deja cadastrul făcut pe suprafaţa al cărei proprietar este.

Viorel Hrebenciuc a răspuns astfel acuzaţiilor din presă potrivit cărora ar avea probleme legate de modul de dobândire şi situaţia acestei proprietăţi. El a arătat, astfel, într-un comunicat de presă remis opiniei publice sâmbătă, că în anul 1998 a cumpărat, fiind cumpărător de bună credinţă, apartamentul 2, care reprezintă trei pătrimi din casă, de la Miron Mitrea, care o avea moştenire de la părinţii săi, aceştia locuind în imobil din 1941.

Hrebenciuc a menţionat că, în anul 2001, apartamentul 1, care are două camere, „a fost revendicat ilegal de o casă de avocatură”, pe care nu a nominalizat-o, care s-ar ocupa cu retrocedările de imobile, iar procesul a fost câştigat de deţinătorul apartamentului respectiv în anul 2006, după cinci ani de procese, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă la Curtea Supremă.

Potrivit lui Hrebenciuc, în anul 2006, acelaşi cabinet de avocatură, „bazându-se pe acte false”, l-a dat în judecată pe Andrei Hrebenciuc, revendicând de această dată tot imobilul şi cerându-i şi daune de 400.000 de euro plus o mie de euro pentru fiecare lună în care a locuit.

El a arătat că acest proces a fost câştigat de Andrei Hrebenciuc la Înalta Curte în anul 2013, după şapte ani de procese, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă. „Precizez că, personal, locuiesc în acest imobil împreună cu familia mea, care nu face parte din patrimoniul naţional, nefiind clădire istorică. Nu mai deţin nicio altă locuinţă”, a arătat Hrebenciuc. El a menţionat că a făcut aceste precizări în legătură cu dezvăluirile „pretins incendiare” privind casa lui Andrei Hrebenciuc, în care locuieşte şi el.

Viorel Hrebenciuc are trecută în declaraţia de avere, la capitolul „Bunuri imobile – Clădiri”, o locuinţă în Bucureşti, cu suprafaţa de 200 de metri pătraţi, dobândită în 1999 prin contract de vânzare-cumpărare, titular fiind Andrei Hrebenciuc.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, a fost vineri dimineață reținut 30 de zile.

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost aretaţi preventiv, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Fiul lui Viorel Hrebenciuc este acuzat de spălare de bani.

Citește și: Andrei Hrebenciuc, ARESTAT 30 de zile / Reacția lui Viorel Hrebenciuc

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *