Skip to content
Politică

Un nou scandal sparge liniștea în PNL. Care este motivul

facebook.com

Filiala PNL a fost ținta unui scandal uriaș, motivul fiind calendarul  alegerilor interne. BPJ al PNL, Constanța a fixat  alegerile la organizația municipală pentru 31 martie, dată contestată de președintele filialei, senatorul Vergil Chițac, care în semn de protest a părăsit sala împreună cu mai mulți membri ai echipei sale.

Înainte să se „predea“, liberalii de la municipiu încearcă să împiedice pe orice căi respectarea propriului calendar de alegeri, nota un ziar local. Disputa din interiorul filialei Constanța a PNL a străpuns  graniţele judeţului. Astfel, o delegaţie condusă de senatorul Vergil Chiţac, formată din liderii liberali de la municipiu şi mai mulţi consilieri, a plecat ieri la Bucureşti pentru a cere o mediere a conflictului privind data alegerilor, potrivit evz. ro

Reprezentanții de la municipiu solicită în continuare  ca scrutinul intern să aibă loc pe 8 aprilie, şi nu pe 31 martie, aşa cum a decis Biroul Permanent Judeţean.

Cei nouă reprezentanţi ai organizaţiei municipale au depus o contestaţie la decizia BPJ Constanţa privind data organizării alegerilor la Comisia de Arbitraj din subordinea secretarului general Cristian Buşoi, prin care doresc  să le fie respectată autonomia, iar organizaţia municipală să fie consultată în decizii. „Noi am depus contestaţia la decizia BPJ, ni s-a spus că situaţia de la Constanţa va fi discutată în şedinţa de BPN de luni“, spune vicepreşedintele Biroului Municipal, Romeo Rezeanu.

Mai mult de atât liberalii au cerut conducerii centrale  a partidului ca alegerile de la Constanţa să fie organizate de o conducere interimară, care asigure  corectitudinea acestora. „La ce s-a ajuns, e limpede că actuala echipă nu poate gestiona corect aceste alegeri. Am cerut să fie numită o conducere interimară. Rămâne de văzut dacă strigătul nostru va fi luat în seamă de Bucureşti“, a mai adăugat  Rezeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *