Skip to content
Politică

Un nou SCANDAL zguduie din temelii USR: Dan Barna, acuzat că a făcut presiuni să fie reales șeful partidului

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Un nou scandal zguduie din temelii USR. Dan Barna, actualul șef al partidului este acuzat de implicarea în procesul votului privind realegerea sa în fruntea USR, procedură ce ar fi trebuit să fie democratică.

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că rezultatele votului anunțate de Dan Barna au produs o ruptură uriașă în USR. S-a produs o întreagă revoltă în interiorul partidului condusă de mai mulți lideri ai USR, printre care și Cosette Chichirău, Tudor Benga și Cristian Ghica, care cer în continuare demisia de onoare a lui Dan Barna. O mare parte a USR-iștilor a boicotat votul pe motiv că demisia „e o decizie personală, nu un plebiscit” și că Barna ar trebui să dea socoteală pentru situația în care a adus partidul.

Fostului prezidențiabil USR i se reproșează că a influențat procesul de vot și că a pus presiune pe membrii partidului ca acesta să fie reales. Barna este acuzat că a postat zilnic pe grupul de Facebook listele cu cei care votaseră, tocmai pentru a pune presiune pe aceștia.

Important de precizat este că Dan Barna a obținut 74.47% din totalul voturilor valabil exprimate și 38,37% din totalul alegătorilor înscriși în listele interne. Totul în condițiile în care mulți dintre ei au boicot acest scrutin.

Citiți și: Membrii USR votează dacă Dan Barna va mai rămâne la șefia partidului. Strategia ascunsă a prezidențiabilului USR

Dan Barna ține cu dinții de poziția de lider al USR

Dan Barna rămâne președintele USR, potrivit rezultatului consultării online a membrilor partidului, care au avut la dispoziție 5 zile să voteze dacă acesta ar trebui sau nu să demisioneze după eșecul de la alegerile prezidențiale.

”75%, trei sferturi din partid, au decis că nu e cazul să îmi dau demisia. Practic, 7.189 de membri consideră că trebuie să continuăm. Interpretez această susținere prin faptul că trebuie să strângem rândurile. Este un rezultat pentru care le mulțumesc colegilor, mă obligă și ne obligă să ne întărim”, a declarat Dan Barna într-o conferință de presă la sediul partidului.

Mai exact, 74.47% dintre membrii partidului (7.189) care au votat în cadrul consultării interne după alegerile prezidențiale, consideră că Dan Barna nu trebuie să își dea demisia de la conducerea USR. 

În total, 9.654 de membri au votat electronic în cele cinci zile ale consultării interne declanșate după încheierea primului tur al alegerilor prezidențiale la care candidatul Alianței USR-PLUS a obținut 15%, din voturi, fiind al treilea clasat și ratând intrarea în turul 2.

Întrebarea la care membrii USR au răspuns a fost: ”Considerați că Dan Barna trebuie să își dea demisia de la conducerea USR? ”

”Mulțumesc din nou colegilor pentru încredere, voi continua să lupt cu toată energia pentru întărirea partidului. Mă bucur că au votat chiar mai mulți membri decât la alegerile din septembrie, asta înseamnă că mecanismele interne ale partidului funcționează. Consultarea a fost o parte din procesul intern de analiză a alegerilor prezidențiale, am discutat și cu liderii din partid, concluzia este aceea că trebuie să strângem rândurile. Avem de pregătit alegeri locale și parlamentare și guvernarea. Nu am intrat în această cursă cu gândul că abandonăm la primul obstacol”, a mai spus Dan Barna.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *