Skip to content
Politică

Un nou scandal zguduie partidul lui Barna. Mutarea care a inflamat spiritele în USR: „E corect oare ca USR-ului să i se comande ca unui răcan?”

Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou scandal zguduie partidul lui Barna, după ce Vlad Voiculescu a renunțat la funcţia de consilier general şi, implicit, la postul de viceprimar al Capitalei, pentru a prelua portofoliul Sănătății în viitorul Guvern. Amintim că în locul lui Voiculescu, a fost propus pentru funcția de viceprimar pe Horia Tomescu, cel care a ocupat ultimul loc eligibil pe lista alianței pentru Consiliul General al Municipiului București.

Concret, lui Voiculescu îi este reproşat că nu rămâne să lupte pentru Bucureşti, ci alege să plece ca ministru.  De asemenea, un al doilea motiv e legat de faptul că pentru funcţia de viceprimar nu e propusă o persoană mai vizibilă şi despre care se ştie că ar fi potrivită. Astfel, numele înaintat e Ana Maria Ciceală, consilier cu experienşp. În schimb, pentru a respecta înţelegerea USR-PLUS, funcţia îi e dată unei persoane aflată pe locul 17.

DETALII AICI: Operațiunea „dispariția lui Vlad Voiculescu”. Revoltă în USRPLUS, după ce varianta lui Cioloș pentru Ministerul Sănătății este de negăsit

„Nu contest că e foarte ușor de făcut asocierea ”Vlad Voiculescu e membru PLUS”, deci funcția de vice la PMB este în bătătura PLUS și conducerea PLUS e îndreptățită să numească un plușist.

Dar tot atît de adevărat este că Vlad Voiculescu, în urma negocieri, a fost desemnat să deschidă lista de consilieri generali și s-a negociat pentru el o funcție mai vizibilă în considerarea marii sale notorietăți și pentru că a fost un potențial candidat la funcția de Primar General care a făcut pasul înapoi. Deci asta înseamnă că poziția de vice a lui VV a fost ”intuitu personae” nicidecum trasă la sorți”, a ținut să precizeze și Dumitru Dobrev, fost membru al Biroului Național al USR, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, consilierii generali USR au fost informați despre nominalizarea unui „anume Horia Tomescu” printr-un „e-mail neasumat de un lider al Alianței”.

Dobrev insistă că nu e corect față de USR să fie pus așa în fața faptului împlinit. El a mai precizat că nu prea vede unde este unitatea dintre USR-PLUS, atât de mult promisă electoratului: „Acum mă întreb, e corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan – uite un Tomescu, ia și votează-l, hai executarea? Bașca, parcă eram fuzionați, suntem un singur partid, de ce să mai punem problema de USR vs PLUS? Parcă era cu unitate pentru binele românilor sau cum?”.

El a citat și din protocolul alianței, potrivit căruia: „La Consiliul General al Municipiului București, Alianța va susține și vota ca viceprimar pe Vlad Voiculescu de la PLUS. În cazul în care Alianța poate impune ambii viceprimari, al doilea viceprimar va fi desemnat de USR”.

Dobrev a amintit apoi și de declarațiile liderilor Dacian Cioloș si Dan Barna, potrivit cărora desemnările în funcțiile ce revin USR-PLUS se fac transparent și meritocratic.

„Ce s-a întâmplat de ieri până azi? A, a apărut un post care trebuia să meargă neapărat la PLUS. Vivat competența, reprezentarea și viziunea politică! Să trăiască Republica! Vivat Principatele Unite!”, a mai scris Dumitru Dobrev, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *