Skip to content
Politică

Un nou scandal zguduie Poșta Română: Cum s-ar fi pus la cale concedierea a 500 de angajați

Inquam Photos / Octav Ganea

Compania de stat Poșta Română se află din nou în plin scandal al concedierilor masive. Noua conducere, în vârful căreia se află directorul Valentin Ștefan, ar urma să trimită în șomaj numai puțin de 500 de salariați din aparatul central și o sucursală. Printre persoanele afectate de această disponibilizare se numără categorii de personal funcțional administrativ și conducere, dar și personal operațional și auxiliar.

Aceasta reprezintă a doua tentativă de a trece forțat noua organigramă realizată de consilieri ai directorului general abia instalați la Poșta Română. Trebuie precizat totodată că în perioada 2020 – 2021, în aparatul central al companiei au fost angajate 160 de persoane, iar în urmă cu aproximativ două luni de zile directorul general afirma că nu va mai face disponibilizări. „Programul de disponibilizări, în contextul politicii și obiectivelor de management, nu reprezintă un plan de acțiune pe termen mediu și scurt”, declara acesta.

Insistența și graba cu care se dorește impunerea acestei organigrame până la data de 25 septembrie, în contextul crizei politice actuale, pare a fi greu de înțeles. Totuși, surse apropiate de companie spun că explicația ar fi legată tocmai de reglarea unor conturi politice până la data congresului Partidului Național Liberal. Cu toate acestea, trebuie precizat că sindicatul nu va semna restructurarea celor 500 de angajați. Totodată, conducerea Poștei Române și sindicatul nu au putut fi contactate pentru a-și exprima un punct de vedere pe marginea subiectului.

Amintim că la începutul anului, Compania de stat Poșta Română anunța că va concedia 300 de angajați în contextul investiţiilor care vizau digitalizarea şi informatizarea fluxurilor administrative. Astfel, 16% din totalul posturilor din zona administrativă din toată ţară. La vremea respectivă directorul general al Poştei Române, Hora Grigorescu, a explicat că este vorba despre concedierea unui procent de 21% din totalul angajaţilor din zona administrativă din Bucureşti şi 13% din totalul angajaţilor în zona administrativă de la oficiile judeţene din restul ţării.

 

2 comentarii la “Un nou scandal zguduie Poșta Română: Cum s-ar fi pus la cale concedierea a 500 de angajați

  1. Domnul director general al postei știe cit personal lipsește pstei romine cite servicii nu funcționează corespunzător din cauza programelor învechite necompetitive și care se blochează și aștepți ore în șir sa funcționeze iar clienți plictisiți sa astepte la coada renunță la serviciile postei și apelează la firme concurente posta sa transformat în butic cu tot felul de produse comerciale care se vind foarte greu deoarece cllientul trebuie sa aștepte 5 .10 15 minute pentru a primi bon fiscal deoarece programul asa se încarcă în 5 10 15 minute depinde de noroc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *