Skip to content
Politică

UPDATE – Șeful CJ Ialomița, cercetat pentru intervenții la ANAF: ”Sunt tulburat” / Un nou șef PSD de CJ, în vizorul DNA

UPDATE 14:25 – Șeful CJ Ialomița, Vasile Ciupercă, a declarat că este ”tulburat” și că informațiile apărute în presă nu sunt adevărate.

”În momentul acesta își finalizează operațiunile de verificare.  Suspiciunea trebuie eliminata. Sunt foarte tulburat ca am devenit obiectul acestei zile nefericite. Nu am niciun fel de comunicare. Nu am niciun fel de legătura cu ceea ce spun televiziunile. Pe tema contractului de concesionare. Trebuie sa va spun ca soția mea plânge”, a declarat președintele CJ Ialomița.

UPDATE – Șeful CJ Ialomița, Vasile Silvian Ciupercă, este cercetat de DNA pentru intervenții la șeful Agenției Finanțelor Publice Ialomița pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Țăndărei – SC Ultex SA -, dar și la ANAF nivel central pentru menținerea în funcție a directorului AJFP.

Directorul Ultex Țăndărei, Vasile Nițescu, i-ar fi solicitat președintelui CJ Ialomița să intervină la ANAF pentru a influența decizia legată de fabrică, aflată în procedura falimentului, în sensul schimbării avizului negativ cu privire la vânzarea acesteia într-unul pozitiv, potrivit Agerpres.

Aceleași surse au menționat că Silvian Ciupercă, beneficiind de pârghiile politice și de o bună relaționare cu șefii unor instituții publice, a luat legătura cu șeful AJFP Ialomița, Petre Țenea, pentru a susține interesele Ultex, acesta, la rândul său, solicitându-i președintelui CJ să intervină la nivel central pentru a obține prelungirea numirii pe funcția deținută.

Potrivit surselor, Silvian Ciupercă, cunoscând că SC Ultex SA, fiind în procedura falimentului, nu putea în mod legal să încheie noi contracte de vânzare-cumpărare, i-ar fi solicitat directorului fabricii să încheie, în fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o dată anterioară (antedatat).

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează miercuri percheziții în 30 de locații situate în municipiul București și județele Ialomița și Călărași, din care trei sunt instituții publice de interes local, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane.

Surse judiciare susțin că se fac percheziții la Consiliul Județean Ialomița, la Spitalul Județean și la Agenția de Dezvoltare Regională Muntenia Sud.

Procurorii DNA fac descinderi și cercetări într-un nou caz de corupţie, în care este vizat unul din liderii din teritoriu ai PSD.

În acest moment se fac percheziţii la Consiliul şi Spitalul Judeţean Ialomiţa. Vizaţi sunt preşedintele CJ şi conducerea spitalului, care sunt acuzaţi de contracte ilegale, informează B1 TV.

Silvian Ciupercă, șef al CJ Ialomiță, este președintele PSD al organizației teritoriale din acest județ. Conform aceleiași surse acesta ar putea fi adus la audieri la DNA București.

Cine este Silvian Ciupercă?

Este preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, micul şi săracul judeţ agricol de lângă Bucureşti. Ciupercă fusese unul dintre cei mai apropiaţi baroni locali ai fostului preşedinte PSD, Mircea Geoană. Este profesor de matematică, a fost primar în orăşelul Ţăndărei, apoi deputat şi, din 2008, şef al judeţului. La Ialomiţa lucrurile sunt simple, există un singur politician: el este Ciupercă. Ceilalţi execută! Baronul PSD-ist a avut grijă să omoare opoziţia politică, pe partenerii de la PNL, dar şi orice voce critică din interiorul filialei judeţene a PSD. Timp de 5 ani, judeţul stă sub talpa lui Ciupercă.

Presa locală a relatat că baronul Ciupercă s-a înconjurat de o camarilă politică. Mâna lui dreaptă este Ştefan Muşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Muşoiu este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru că soţia sa a încasat bani publici de la instituţiile subordinate Consiliului Judeţean Ialomiţa. Sumele nu sunt deloc mari, dar şi sărăcia este mare la Ialomiţa, se arată într-o dezvăluire a jurnalistului Silviu Mănăstire.

Din camarila lui Silvian Ciupercă mai fac parte Otilia Dumitru, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, al cărui nume a fost vehiculat în scandalul mită la Bacalaureat, dar şi subprefectul Marin Constantin sau omul de afaceri Ştefan Bălan, mai dezvăluie jurnalistului de investigații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *