Un nou semn de circulație în România! Ce înseamnă indicatorul cu două săgeți albe și o mașină

Sursă foto: promotor.ro

În curând ar putea apărea un nou semn de circulație în România, după ce Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect prin care se propune introducerea unui nou indcator.

Mai exact, MAI propune introducerea unui indicator de informare de culoare verde, pe care sunt desenate, cu alb, două săgeți și o mașină.

Ce înseamnă acest indicator? Acest nou semn rutier informează șoferii că trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 2 săgeți față de mașina aflată în fața lor. Odată cu acest semn de circulație va fi introdus și un nou tip de marcaj rutier, pe autostrăzi și drumuri expres. Pe asfalt vor fi desenate marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței de siguranță. Acestea sunt vârfuri de săgeată care vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație.

Ce înseamnă indicatorul cu două săgeți albe și o mașină

La întâlnirea acestor marcaje, șoferii ar trebui să aibă față de mașina aflată înaintea lor o distanță de cel puțin două săgeți. Practic, aceasta este distanța considerată sigură la viteza maxim admisă pe acel tronson de drum.

Dar, păstrarea acestei distanțe nu este obligatorie. Atât indicatorul cât și noile marcaje rutiere sunt cu rol informativ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL