Skip to content
Politică

Un nou SONDAJ pune pe jar scena politică: cifre îngrijorătoare pentru partidele aflate la guvernare. Cum arată clasamentul

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Noi date îngrijorătoare pentru marile partide politice din România. Cele mai recente date confirmă o creștere spectaculoasă a AUR în topul partidelor și scăderi îngrijorătoare pentru PNL și USRPLUS, formațiunile politice aflate la guvernare.

Potrivit jurnalistului Radu Tudor, noul clasament al partidelor, după datele obținute de Avangarde, poziționează AUR pe locul 3 și USRPLUS pe locul 4, în vreme ce PSD rămâne lider (36%), urmat de PNL (23%).

„Aflati intr-un retreat la Brasov pentru a discuta problemele curente ale partidului, liderii PSD au prezentat doua sondaje de opinie pentru luna aprilie.

Este vorba despre sondajele Avangarde (Marius Pieleanu) si IRES (Vasile Dancu).

Sondajul realizat de Avangarde are urmatoarele rezultate :

PSD 36 %

PNL 23 %

AUR 15 %

USR Plus 14 %”, scrie jurnalistul Radu Tudor.

Amintim că Remus Ştefureac, directorul Inscop Research, preciza recent într-o postare pe Facebook, că AUR a devenit, din februarie, al treilea partid din România în ceea ce privește intenția de vot. El susținea că alegătorii ar putea „da peste cap” toate socotelile și calculele USR-PLUS și ale coaliției.

Începând din februarie 2021, AUR este al treilea partid din Romania in ceea ce priveste intentia de vot, aproape dublandu-si scorul obtinut la alegerile din urma cu 4 luni. Sunt tare curios cum vor arata cifrele peste o luna, după ispravile politice recente.

Nu stiu care sunt calculele USR-PLUS, nu stiu care sunt calculele prin coalitie, dar s-ar putea ca alegatorii sa le dea peste cap toate socotelile. Slava Domnului ca nu avem alegeri in curand ar spune unii, dar fereasca Sfantu` de furia populara ar spune altii. Mai ales in perioade fertile pentru populism, manipulare si demagogie. In unele momente e chiar greu sa fii la guvernare, dar fuga de raspundere si asumare e un pacat capital pentru orice politician/partid. Tara se afla in pandemie si trebuie sa fie guvernata responsabil pentru a avea o sansa de a iesi cu bine din incercare. Pana la urma, niciun politician/ministru nu este mai presus de interesul public si binele comun”, menționa Ștefureac.

DETALII AICI: Remus Ștefureac, director INSCOP Research, confirmă ascensiunea AUR: A devenit al treilea partid din România

2 comentarii la “Un nou SONDAJ pune pe jar scena politică: cifre îngrijorătoare pentru partidele aflate la guvernare. Cum arată clasamentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *