Skip to content
Politică

Un nou SONDAJ zguduie scena politică: PRO România, la un pas să depășească USR-PLUS. Două partide nu intră în Parlament

PeRol.ro
" "

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, în perioada 15-20 mai, la comanda Pro România, indică faptul că liberalii conduc în continuare în intenția de vot pentru alegerile parlamentare. Raportat la  respondenții care au exprimat o intenție de vot, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 38,5% ar pune ștampila în dreptul PNL, 25,8% ar vota cu PSD, 10,2% cu Alianța USR-PLUS, 9,4% cu Pro România și 6% cu UDMR. ALDE ar obține 3,6%, PMP 3,5%, 0,7% dintre respondenți ar vota alt partid, iar 2,2% candidați independenți.

De remarcat că ALDE și PMP nu ar reuși să obțină vreun loc în Parlament, cele două partide aflându-se sub pragul de 5% necesar intrării în Parlament, iar PRO România, partidul condus de Victor Ponta este la doar 0.8 procente sub alianța USR-PLUS.

" "

 

Raportat la totalul populației, în clasamentul intenției de vot conduce PNL, cu 26,1%, urmat de PSD, cu 17,5% și Alianța USR-PLUS, cu 7,1%. 6,3% dintre respondenți declară că ar vota cu Pro România, în timp ce 4,2% dintre respondenți indică UDMR. Urmează ALDE cu 2,6% și PMP cu 2,4%.

0,5% dintre respondenți au indicat alt partid, 1,5% candidați independenți, 13,6% au declarat că nu s-au hotărât, 5,9% au ales opțiunea nu merg la vot și 12,3% nu au știut sau nu au răspuns la întrebare.

 

 

Date despre sondaj:

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Pro România.
− Datele au fost culese în perioada 15 – 20 mai 2020
− Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului
− Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionuluimultistadial stratificat fiind de 1132 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.
− Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

3 comentarii la “Un nou SONDAJ zguduie scena politică: PRO România, la un pas să depășească USR-PLUS. Două partide nu intră în Parlament

  1. Cat de credibil este acest sondaj cand e stiut ca intre Ponta -Pro Romania si Dancu – fondatorul INSCOP este o relatie de mare prietenie???? Dansii todeauna au supraestimat PSD si Ponta cu 5-6% .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *