Skip to content
Internațional Republica Moldova

Un nou stat american în care marijuana a devenit legală. Oamenii au luat cu asalt magazinele

naturalsociety.com

Vânzarea de marijuana în scop recreativ a devenit legală, începând din prima zi a noului an, în statul american Illinois, spre bucuria consumatorilor care au luat cu asalt magazinele din care pot procura planta, informează hotnews.ro. În Illinois, există deja aproape 40 de magazine care au primit licențe pentru a vinde marijuana în scop recreativ.

Prima achiziție de marijuana în scop recreativ din Illinois a fost făcută în 1 ianuarie, la ora 6.00 dimineața, de la Farmacia nr. 33 din Chicago, în fața căreia se adunaseră peste 500 de persoane dornice să utilizeze planta fără a avea probleme cu legea.

" "

A putea procura și consuma marijuana în scop recreativ este un lucru minunat„, a declarat, pentru Chicago Sun-Times, Mejia, prima persoană care a cumpărat legal primele grame de canabis.

Illinois a permis încă din 2018 achiziționarea de marijuana în scop medical, dar acum a devenit cel de-al 11-lea stat din SUA care permite utilizarea și vânzarea sa în scop recreativ.

Legea – aprobată de Legislativul controlat de democrați și semnată de guvernatorul democrat J. B. Pritzker – le permite persoanelor cu vârsta minimă de 21 de ani să dețină până la 30 de grame de canabis în stare naturală (frunze și muguri uscați) și până la 5 grame de concentrat. Guvernatorul Pritzker a acordat și peste 11.000 de grațieri pentru cei care fuseseră condamnați pentru trafic sau deținere ilegală de marijuana.

Poliția era prezentă în fața principalelor magazine, doar pentru a controla traficul.

Althoff a avertizat că marijuana în scop recreativ nu poate fi consumată în public și a adăugat că, la fel ca toate produsele noi, poate fi puțin scumpă. În Illinois, există deja aproape 40 de magazine care au primit licențe pentru a vinde marijuana în scop recreativ.

În octombrie 2018, Canada a devenit a doua ţară din lume care a legalizat posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *