Skip to content
Politică

Un nume-SURPRIZĂ întră în lupta pentru Cotroceni. Cine va fi desemnat candidatul PMP la alegerile prezidențiale

radioiasi.ro

Un nume-surpriză intră în cursa pentru Cotroceni. PMP, formațiunea politică la conducerea căreia este Eugen Tomac ar urma să îl desemneze oficial, duminică, potrivit surselor PSnews.ro, pe Theodor Paleologu candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Acesta se bucură de sprijinul partidului, dar și de al fostului președinte Traian Băsescu.

" "
" "

Cine este Theodor Paleologu

Din 2005, a devenit ambasador al României la Copenhaga, și ulterior la Reykjavík, dar a renunțat la diplomație pentru a candida la alegerile legislative din 2008 din România din partea PD-L. În urma acestui scrutin, a devenit deputat de București în Parlamentul României și ministru al culturii în Guvernul Emil Boc.Pe 3 februarie 2014, Paleologu a anunțat că a demisionat din PD-L pentru a se alătura Partidului Mișcarea Populară.În ianuarie 2013 a fondat Casa Paleologu, școală privată în cadrul căreia ține și găzduiește cursuri în domeniile umaniste.

Candidații la prezidențiale

În România, primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50%+1 din voturi – al doilea tur va avea loc pe 24 noiembrie. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că își dorește încă un mandat, având susținerea Partidului Național Liberal (PNL).

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, candidează din partea Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile prezidențiale.

Candidatul USR-PLUS este Dan Barna, iar Călin Popescu Tăriceanu a fost propus de ALDE.

Ramona Ioana Bruynseels a fost aleasă candidatul Partidului Puterii Umaniste.

Omul de afaceri şi preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, a anunţat că îşi va depune candidatura la alegerile prezidenţiale 2019.

Candidatul PNR este Sebastian Popescu.

PRO România încă nu și-a desemnat candidatul pentru prezidențiale.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *