Un oficial BCE nu exclude o reducere a dobânzilor în iunie şi în iulie

Banca Centrala Eurpeana
Sursa foto: Pixabay

Banca Centrală Europeană nu ar trebui să excludă reducerea costurilor de împrumut, atât la reuniunea din iunie, cât şi la cea din iulie, a afirmat luni Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, în condiţiile în care unii oficiali BCE nu iau în calcul scăderea consecutivă a dobânzilor, transmite Bloomberg.

Villeroy a declarat pentru publicaţia germană Boersen-Zeitung (BZ) că este în favoarea „posibilităţilor maxime” după posibila reducere a dobânzilor de luna viitoare.

„Citesc uneori că ar trebui să reducem dobânzile doar cu 0,25% când vor fi disponibile noile proiecţii economice şi, prin urmare, ar fi exclus în iulie. De ce să facem asta, dacă la viitoarea întâlnire analizăm datele. Nu spun că ar trebui să ne luăm deja angajamentul pentru iulie, dar să avem libertatea de a stabili momentul şi ritmul”, a spus el.

În timp ce majoritatea oficialilor este de acord cu o reducere a dobânzilor luna viitoare, ei sunt reticenţi în a se angaja la o cale dincolo de această dată, pe fondul presiunilor provocate de majorarea salariilor, a tensiunilor din Orientul Mijlociu care ameninţă să ducă la creşterea preţurilor la energie şi a întârzierii reducerii dobânzilor în SUA.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: