Skip to content
Politică

Un oficial BNR explică protestul de la Universitate: Este rezultatul lipsei libertatii…

Consilierul lui Mugur Isarescu, Lucian Croitoru, a făcut câteva declarații vineri despre protestele din ultimele zile, cu ocazia unei dezbatere gazduita de ASE si organizata de Societatea Romana de Economie.

Ceea ce vedem acum in strada este rezultatul lipsei libertatii fata de coruptie si a lipsei libertatii proprietatii. Romania are printre cele mai modeste scoruri din Uniunea Europeana atunci cand se masoara aceste doua libertati. In Romania nu exista o libertate a proprietatii”, a spus Croitoru, citat de hotnews.ro.

„Romania a parcurs 3 mari etape. Prima, in 1989, cand s-a rupt de comunism. Atunci s-a facut un mare deal, o mare afacere: cei care aveau puterea politica atunci au preluat si puterea economica si legislative. A doua etapa a inceput in 2005, cand s-a declansat lupta impotriva coruptiei. Aceasta lupta a demarat greu si s-a acceptat abia in ultimii ani. Acum suntem in aceasta etapa, cand aceasta afacere se rupe, dispare. In 1989, libertatea economica a fost confiscata, iar ceea ce trebuie sa intelegem ca acea libertate economica trebuie crescuta„, a adăugat Croitoru.

„Stiu ca daca i-am intreba ce isi doresc, unii ar spune ca vor infrastructura rutiere (autostrazi etc), altii ar dori infrastructura din sanatate imbunatatita. Altii pe cea din educatie. Dar daca vom creste libertatea economica, vom avea ca efect secund si autostrazi si o infrastructura mai buna in sanatate samd„, mai crede consilierul Guvernatorului BNR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *