Skip to content
Politică

Un oficial german contestă sancțiunile SUA împotriva Rusiei

Bild.de

Ministrul Economiei din Germania, Brigitte Zypries, a declarat că noile sancţiuni împotriva Rusiei propuse de Camera Reprezentanţilor din SUA ar putea afecta companiile germane şi legăturile dintre Berlin şi Washington.

„SUA au abandonat linia comună cu Europa cu privire la sancţiunile împotriva Rusiei”, a spus Zypries pentru postul german de televiziune ARD, adăugând că această lipsă de coordonare cu Europa riscă să afecteze companiile germane, informează DC News.

La rândul său, organizaţia German Committee on East European Economic Relations a apreciat că noile sancţiuni americane împotriva Rusiei par destinate să stimuleze exporturile energetice americane în Europa. La o conferinţă de presă organizată la Berlin, German Committee on East European Economic Relations a apreciat că ar trebui păstrată opţiunea unor contra-sancţiuni europene vizând SUA, dacă firmele europene vor fi afectate.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat, marţi, 25 iulie, aproape în unanimitate, noi sancţiuni împotriva Rusiei, potrivit sursei citate. În același timp, Comisia Europeană a anunțat, miercuri, 26 iulie, că va ”reacţiona în mod corespunzător în câteva zile”, dacă îngrijorările sale nu sunt luate suficient în considerare.

Nemulțumirile exprimate de Germania au legătură cu posibilitatea de sancţionare de către instituțiile abilitate din SUA a companiilor care lucrează la conductele de gaz care leagă Rusia de Europa, prin limitarea accesului lor la băncile americane sau prin excluderea de pe piaţa publică din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *