Skip to content
Sport

Un oficial TAS face clarificări cu privire la situaţia FCSB: Nu se poate judeca peste noapte

1923.ro

Unul dintre judecătorii care ar putea împărţi dreptatea în cazul titlului din Liga I la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne este Cristian Jura.

Juristul a prezentat câteva aspecte despre verdictul pe care FCSB îl aşteaptă cu sufletul la gură.

FCSB, echipa  patronului Gigi Becali  care va contesta câștigarea titlului din Liga I, de către FC Viitorul, ar putea fi judecată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și de un român. Cristian Jura a explicat ce proceduri va trebui să urmeze echipa finanțată de Gigi Becali, în această speță.

„Un caz se poate judeca în maximum o lună. Să nu-și închipuie nimeni că se poate judeca peste noapte. Procedura e în felul următor: fiecare echipă poate să-și aleagă propriul judecător. Noi avem două părți, iar fiecare dintre cele două echipe se uită pe lista de arbitri pe care sunt și eu și alege un arbitru. Propune un arbitru. Cel de-al treilea arbitru e propus de TAS. Și așa se constituie completul.

Steaua sau echipele care merg acolo au posibilitatea să fie judecate de un singur arbitru. Pot merge pe un complet de 3 sau pe un singur arbitru. În general, în cazurile mai complicate se merge pe un complet de 3 arbitri. Speța de față mi se pare foarte delicată. Discutăm de o situație în care s-a ajuns din cauza interpretării unui singur cuvânt.

În primă fază se trimite dosarul la Lausanne în 5 exemplare, apoi se trimite către partea acuzată, după care încep audierile. Avem parte de puncte de vedere din ambele părți. Eu sunt convins că toate părțile vor veni cu artileria și cu aviația necesare”, a spus juristul, potrivit evz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *