Skip to content
Politică

Un om al lui Iohannis atacă DUR TVR pentru cenzurarea lui Cioloș

Unul dintre consilierii președintelui Klaus Iohannis a tacat dur televiziunea publică în scandalul cenzurării premierului Dacian Cioloş.

Acesta afirmă că TVR „nu are memoria bună”, susținând că și fostul premier Victor Ponta a fost invitat, în 2014, la emisiunea „Viața Satului”, deși era în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale.

„TVR NU ARE MEMORIE BUNĂ
Îmi aduc aminte de o istorie din campania pentru prezidențiale din 2014. Eram pe atunci membru al Consiliului de Administrație al TVR. Cu o săptămână înainte de primul tur al prezidențialelor, domnul Victor Ponta, candidat oficial al alianței PSD-UNPR-PC, este invitat la emisiunea ”Viața satului”. Așadar, în plină campanie electorală. Subliniez că domnul Ponta refuzase să participe la vreo dezbatere electorală la TVR, dar atașat de ”Viața satului”, nu a putut ceda ispitei de a aduna o mică recoltă de voturi. Evident, era, din punctul meu de vedere, o încălcare a dispozițiilor CNA cu privire la emisiunile electorale. Unii oameni din conducerea TVR mizau deja pe ”viitorul președinte”. Au trecut alegerile și nimeni nu a fost sancționat. Ba mai mult, CNA a decis la câteva luni distanță că nu era nici o încălcare a legii.
Astăzi, TVR a refuzat să difuzeze o emisiune cu premierul Dacian Cioloș tocmai pentru a nu încălca dispozițiile CNA. Diferența fundamentală față de episodul din 2014 este că premierul nu reprezintă nici un partid și nu candidează. Și mai mult, chiar CNA ne-a spus că ar fi în regulă o asemenea participare la ”Viața satului”. Și atunci de ce n-ar fi în regulă emisiunea cu premierul Cioloș?
Se pare că la TVR cineva iar face pronosticuri electorale”, a scris Andrei Muraru, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *