Skip to content
Politică

Un om al lui Tăriceanu dă de pământ cu tehnocraţii-„fanarioţi”. Kovesi, comparată cu…

Un om al co-preşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu dă de pământ cu tehnocraţii, pe care îi vede drept noii fanarioţi. Cu ce personaj istoric o compară politicianul pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Într-un comunicat trimis, sâmbătă, PSnews.ro, vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu (care a fost, până în noiembrie, secretar de stat pentru IMM-uri) susţine că „Bruxelles are un Fanar, doar pentru noi”.

Politicianul aminteşte că, după „tehnocraţii” fanarioţi, românii au mai avut parte de alte două astfel de generaţii: cea din Germania şi cea din Uniunea Sovietică.

În acest context, Beciu îi compară pe preşedintele Klaus Iohannis cu cel dintâi premier comunist al României, Petru Groza, iar pe Codruţa Kovesi cu Ana Pauker, ministru al Afacerilor Externe în guvernul Groza şi unul dintre oamenii-cheie prin care URSS a impus comunismul în ţara noastră.

Redăm mai jos comunicatul integral al lui Cătălin Beciu:

„Poporul nostru se află la ceas de mare sărbătoare.

Deşi am ratat de puţin o cifră rotundă, în sfârşit, după lupte seculare, purtate cu eroism, sărbătorim 304 ani de la sosirea primilor tehnocraţi pe acest tărâm.

Pentru că nu ne puteam conduce singuri, ca şi acum, sau pentru că o făceam greşit, în interesul poporului nostru, lucru inacceptabil pentru marile puteri, ne-au fost trimişi conducători profesionişti, crescuţi în ţări născătoare de oră exactă. Mai precis în cartiere, cum ar fi celebrul Fanar.

Fanarioţii au fost, deci, primul „guvern tehnocrat” de pe aceste meleaguri. Au stat 110 ani, timp în care „s-au luptat” cu corupţia şi cu nepotismul, care ucideau şi pe vremea aia. Au pierdut.

Şi noi, doar că mai mult. De fapt, am pierdut aproape totul. Am avut nevoie de încă o sută de ani pentru a ne reveni.

Pe urmă, după ce ne-am dezmeticit, singuri, ne-au fost trimise alte două rânduri de tehnocraţi, din Germania şi din Uniunea Sovietică. În ordinea asta. Ne-am revenit, cumva, după ‘89, e drept, într-un sfert de secol.

Păi, nu e clar că ne trebuiau tehnocraţi, din nou? Au venit. Bine că sunt de dreapta, cu particularitatea că au uitat de IMM-uri, în programul lor. Mă rog, astea-s detalii…. Ciudat e că sunt aşa, un fel de hibrid. Adică avem un Petru Groza, doar că face pe preşedintele. E şi neamţ, e şi sovietic, bogat şi aproape corect, cu case multe, plus că-i place tenisul. Şi luxul. El conduce Siguranţa Statului. Avem şi o Ana Pauker, acum născută din dreapta (mă refer la familia politică, asta ca să nu iasă discuţii…), care arestează pe toata lumea, fără milă dar şi fără probe, pe acestea din urmă înlocuindu-le cu celebra frază a Anuşkăi: „este de notorietate faptul că tovarăşul Ionescu face şi drege…”. Avem şi un şef de guvern, insipid, al cuiva de peste hotare, soţul unei doamne din Franţa, despre care nimeni nu îşi va aminti vreodată, aşa cum nimeni nu îşi mai aminteşte miniştrii lui Ceauşescu, fiindcă nu contau. Felicitări, dragi PNL-işti, pentru că aţi tolerat asta. Ştiu, au murit oameni, într-un tragic accident. Ce facem, însă, cu cei care au murit pentru libertate? Au fost mulţi şi curajoşi. Îşi mai aminteşte cineva?

PS: Culmea prostiei!? Să fii tehnocrat şi să-ţi iubeşti ţara, în loc să-i ajuţi pe alţii s-o fure. Nicio grijă, ai noştri sunt deştepţi”.

3 comentarii la “Un om al lui Tăriceanu dă de pământ cu tehnocraţii-„fanarioţi”. Kovesi, comparată cu…

  1. ALDE a guvernat tara in stil mafiot cu chitoi si alti papitoi pe care i-ati promovat in functii publice.Daniel Chitoiu , finul lui Dan Radu Rusanu , a promovat HG nr.677/2013 prin care au fost recrutati numai lipitorii de afise din coalitia de guvernamant.

  2. Ma bucur ca macar un partid din tara a intrat in opozitie, ALDE a dat dovada de demnitate cans s-a opus guvernului. Cred ca guvernul actual nu este capabil sa ajute tara sa se dezolte.

  3. Oare ardelenilor nu le-o fi rusine de „activitatea” reprezentantilor lor: BOC,RUS,KOVESI,PAULA VAS,DANCU si nu in ultimul rand JOHANIS ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *