Skip to content
Politică

Un ONG a sesizat Parchetul General şi acuză fals şi uz de fals în protocolul SRI-PICCJ-ICCJ

imagebase.net

O organizație non-guvernamentală sesizat Parchetul General şi acuză fals şi uz de fals în protocolul încheiat în 2009 între Serviciul Român de Informații, PICCJ și Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Este vorba despre Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). ONG-ul înființat în 2008 de către Dan Voiculescu a sesizat Parchetul General privind protocolul SRI-PÎCCJ-ÎCCJ recent desecretizat şi solicită deschiderea unei anchete în cazul suspiciunilor de fals şi uz de fals din acest document, după ce fostul preşedinte al instanţei supreme a spus că nu l-a semnat, deşi apare numele său, relatează Mediafax.

„Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) sesizează Parchetul General şi solicită demararea unei anchete în cazul suspiciunilor de fals şi uz de fals din protocolul dintre SRI, Parchetul General şi ÎCCJ. FACIAS cere autorităţilor să verifice informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora profesorul Nicolae Popa, fost preşedinte al Instanţei Supreme nu a semnat protocolul, nu a participat la negocierea acestuia cu celelalte instituţii contractante (SRI şi PÎCCJ) şi nu şi-a dat acordul pentru încheierea lui. Situaţia este cu atât mai gravă în condiţiile în care doamna Lidia Bărbulescu, care a ocupat funcţia de preşedinte interimar al ÎCCJ după pensionarea prof. Nicolae Popa, a declarat că nu a avut cunoştinţă despre acest protocol. (…) Parchetul trebuie să cerceteze suspiciunile de fals şi uz de fals şi să descopere cine a falsificat acest document oficial care, în lipsa altor menţiuni, este în continuare valabil şi produce efecte juridice”, au transmis reprezentanţii FACIAS printr-un comunicat de presă.

Demersul vine după ce fostul şef al ICCJ Nicolae Popa a declarat luni pentru Q Magazine că nu a semnat protocolul dintre SRI, PG şi Înalta Curte, el plecând în pensie mai devreme decât a fost semnat documentul. Cristina Tarcea a confirmat pentru Mediafax că l-a invitat pe Popa să lămurească situaţia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *