Skip to content
Politică

Un ONG, solicitare fermă către ministrul Energiei: Spargerea “frăției” energetice

După întâlnirea cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, Coaliția Națională pentru Modernizarea României solicită sprijinul Comisiilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților și Ministerului Energiei pentru spargerea “frăției” energetice. CNMR va urmări şi legătura dintre afaceriştii din acest domeniu şi finanţarea partidelor politice.

In urma intalnirii avute cu Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, Coalitia Natională pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) va initia investigatii ample, prin mijloace specifice sicietatii civile, cu privire la afacerile din zona intermedierii si producerii de energie, anunţă Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) din România.

Aceste investigatii vor fi puse la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) deindata ce vor exista suficiente elemente care sa contureze legaturile oneroase si infractionale dintre anumite persoane si institutiile statului.

De asemenea, CNMR va analiza si legaturile dintre anumiti oameni de afaceri din aceasta zona si finantarea activitatilor unor partide politice, inclusiv electorale din trecut, prezent sau viitor in schimbul obtinerii acestor contracte. Hartile relationale si indiciile adunate vor fi instiintate deindata Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Un alt aspect al investigatiei va viza “plasarea” in Parlament a anumitor membri, membrii ai posibilelor “familii infractionale” din aceasta zona, cu menirea de a proteja si sustine interesele acestor grupuri.

„Un alt aspect aflat in atentia CNMR va viza “albirea” banilor din aceste “afaceri” prin dezvoltarea de activitati aparent legale, dar menite in fapt sa aduca la suprafata banii furati. (Posibile exemple: infiintarea de restaurante si alte localuri de lux, finantarea unor fonduri de investitii straine care sa reinvesteasca in Romania in afaceri imobiliare sau de alta natura, devoltarea de activitati de comert in zone importante pentru culegerea de informatii si folosirea acestora (ex.: Zona Herastrau, Centrul Vechi, hoteluri, etc)”, se arată într-un comunicat al CNMR, citat de b1.ro.

 

1 comentariu la “Un ONG, solicitare fermă către ministrul Energiei: Spargerea “frăției” energetice

  1. Cine-i finanteaza pe…ONG-istii astia ? Ca sa se poata…”ocupa” de ce zic ca si-au propus ! Apropo…..cine le permite accesul la datele alea care sunt precis….ascunse de „raufacatori” – nu ? Sau se „prefigureaza’ aparitia unui nou serviciu secret ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *