Skip to content
Europa

Un oraș din Italia oferă oricui se mută acolo suma de 25.000 de lire sterline

summerinitaly.com

Orașul Presicce din sud-estul Italiei oferă o sumă consistentă de bani pentru oricine dorește o locuință acolo.

Presicce convinge vizitatorii să încerce să întâmpine diversitatea și chipurile noi.

Consilierul local, Alfredo Palese a spus: „Sunt multe case goale în centrul istoric construit înainte de 1991, pe care am dori să le vedem din nou vii cu noi rezidenți”.

O casă medie din zonă costă aproximativ 25.000 de dolari, ceea ce înseamnă puțin peste 21.000 de lire sterline, iar cu această sumă de bani îți poți cumpăra o casă de 500 metri pătrați în sat.

Orașul se află în apropiere de Salento, care se află chiar la baza Italiei, lângă plajele superbe din Santa Maria di Leuca, notează gandul.ro.

Arhitectura orașului este una minunată, dar consilierul local consideră că și frumusețea se duce odată cu anii.

Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea totală va fi împărțită în două: va merge parțial în cumpărarea unei case vechi și parțial în restilizarea acesteia, dacă este necesar”, a mai spus consilierul local.

Primăria promite că va revitaliza centrul vechi

Nu există prea multe informații în acest moment, deoarece înțelegerea este încă în curs de finalizare, dar este posibil să ajungă în curând pe site- ul primăriei, acolo unde va apărea și un formular de cerere.

După fuziune, conform legii italiene, teritoriul nostru mai larg va fi binecuvântat cu mai multe fonduri publice, aproximativ 1.000.000 de euro pe an, pentru câțiva ani înainte, pe care intenționăm să le investim pentru a ”revitaliza” centrul vechi”, a mai spus consilierul local.

Presicce are în prezent o populație de 9.000 de locuitori, dar doar jumătate dintre acești rezidenți locuiesc în partea mai învechită a orașului.

Nu este încă clar câți oameni ar putea plăti primăria pentru a ”completa” populația orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *