Un oraș din România, invadat de șerpi. Oamenii, avertizaţi prin RO ALERT

foto: Facebook
foto: Facebook

Orădenii au primit un avertisment mai mult decât bizar, prin aplicația RO Alert. Mai precis, aceștia au fost sfătuiți de către autorități să închidă ușile și geamurile apartamentelor deoarece o mulțime de șerpi au fost semnalați în zonă. Aceștia sunt protejați prin lege, iar oamenii spun că nu reprezintă un pericol.

Cetățenii din Oradea au primit din partea autorităților un avertisment care sună mai mult a o scenă dintr-un film regizat de către Alfred Hitchcock, decât ceva real! Însă, se pare că mesajul primit prin RO Alert este cât se poate de real! Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către observatornews.ro, autoritățile au avertizat că în zonă sunt o mulțime de șerpi, iar oamenii sunt sfătuiți să închidă ușile și geamurile apartamentelor. Cum aceste reptile sunt protejate prin lege, amenda uciderii unui astfel de șarpe este o sumă fabuloasă de tocmai 5.000 de lei!

Șerpii au devenit o prezență comună în Oradea de mai bine de o lună de zile, când reptilele și-au părăsit cuiburile odată cu începerea sezonului cald, pentru a căuta hrană și pentru a se împerechea. De altfel, un șarpe de dimensiuni însemnate a fost zărit chiar lângă o grădiniță de la marginea orașului! Iar alte exemplare, unele ajungând chiar la un metru și jumătate lungime, au fost văzute prin parcuri și pe aleile din Oradea, scrie click.ro.

Șerpi sunt duși în habitatul lor natural, departe de oameni
Odată ce sunt prinși de către autorități, cum aceste reptile sunt protejate prin lege, ele sunt duse în habitatul lor natural, departe de oameni. Experții au spus că șerpii dau dovadă de un comportament tipic pentru specia lor, însă numărul de șerpi zăriți de către orădeni a fost, într-adevăr, mai mare decât de obicei.

Conform sursei, oamenii au văzut adesea aceste reptile prin jurul blocurilor, ori prin parcuri. Potrivit biologilor, aceștia nu sunt periculoși, însă, normal, suntem sfătuiți ca atunci când vedem o asmenea reptilă, să ne păstrăm calmul și să nu ne apropiem de ea. Cum mișcările bruște și zgomotul vor agita aceste animale, trebuie să fim cât mai calmi posibili.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: