Skip to content
Sănătate

Un pacient Covid în stare gravă a venit cu mașina până în curtea spitalului Marius Nasta și a fost dus direct în ATI

Inquam Photos / Octav Ganea

Valul patru al pandemiei se vede mai ales în spitale. Numărul pacienţilor a depăşit 1.500, iar peste 200 dintre ei sunt la Terapie Intensivă. Medicii spun că oamenii nu realizează cât de gravă este starea în care se află nici măcar atunci când vin la spital. Un pacient a venit cu mașina, miercuri, până în curtea Institutului „Marius Nasta”, iar din cauza situației medicale în care era a fost dus imediat la terapie intensivă.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei s-a observat o diferență importantă între numărul mic de persoane internate pe secție și numărul mare de bolnavi de la secția de terapie intensivă care este plină.

30% din cazuri necesită terapie intensivă la Institutul <Marius Nasta>”, a spus medicul.

Beatrice Mahler a vorbit despre un pacient care nici măcar nu a sesizat în ce situație gravă este, dovadă că a venit singur cu mașina la spital.

Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă. Este surprinzător acest lucru. A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic. O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă.

Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital.

Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii”, a spus medicul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *