Un palat recuperat de Primăria Timișoara de la interlopi: Uși blindate și mobilier aurit de sute de mii de euro

palat imagini
Captură video digi24

Imagini incredibile surprinse într-o clădire istorică din Timișoara, deținută fraudulos zeci de ani de clanul interlop Cîrpaci și recuperată acum de Primărie. Mobilier aurit, candelabre de peste o sută de mii de euro și pardoseală din granit de sute de mii de euro. Bărbatul care a cumpărat casa de la interlopi spune că vrea să recupereze acum de la Primărie toți banii investiți în clădire: 1.2 milioane de euro. Imaginile din interiorul palatului au fost făcute publice de jurnaliștii de la Adevărul.

Palatul din centrul Timișoarei, recuperat luna trecută de Primărie, a fost legat de clanul Cârpaci. Membrii clanului sunt acuzați că au reușit prin metode ilegale să dețină zeci de clădiri de patrimoniu din oraș.

Mai exact, această clădire a aparținut unei familii din Arad, iar în 1950 a fost naționalizată de comuniști. Însă, din cauza unor erori produse la acea vreme, statul român nu a fost trecut drept proprietar al clădirii. Imediat după Revoluție, Ionelaș Cârpaci a falsificat o procură prin care vechii proprietari aveau de gând să vândă clădirea. Au avut loc mai multe vânzări succesive. 6 ani mai târziu era cercetat pentru mai multe escrocherii imobiliare.

Drept urmare, ca să scape de probleme, acesta a convins, în schimbul unei sume de bani, foștii proprietari să renunțe la pretenții asupra clădirii și a vândut palatul lui Momiță Bona. Fostul proprietar susține că din 1996 și până acum a investit în casă peste 1,2 milioane de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL