Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

Venetia Italia
Sursa foto; Pixabay

Așezat în vârful unui deal de pe insula italiană Sicilia, Agrigento este paradisul turiștilor de patrimoniu. Sub structurile arheologice și relicvele din Valea Templelor se află un sistem de apeduct vechi, asemănător unui labirint, care captează apa și astăzi. Dar apeductul, precum și altele construite în timpurile moderne, sunt atât de secate încât micile hoteluri și pensiuni din oraș și de pe coasta din apropiere sunt forțate să refuze turiștii. Acestea nu au suficientă apă pentru a le garanta oaspeților o toaletă care trage apa sau un duș după o zi petrecută în căldura verii, potrivit CNN.

Sicilia a început să impună restricții de apă în februarie, când regiunea a declarat stare de urgență pe fondul unei secete necruțătoare. Infrastructura ineficientă și învechită nu a făcut decât să agraveze penuria de apă, care a afectat deopotrivă turismul și agricultura, două sectoare esențiale pentru economia Siciliei.

Raționalizarea este în vigoare pentru mai mult de 1 milion de persoane din 93 de comunități. Unii trebuie să reducă consumul de apă cu până la 45%. Aceasta înseamnă că robinetele seacă în funcție de program, iar aprovizionarea este oprită complet peste noapte în majoritatea locurilor. A avea suficientă apă de băut este o chestiune de organizare în timpul zilei.

Pe TripAdvisor și pe alte forumuri de călătorie, turiștii întreabă dacă merită să viziteze zonele afectate din Sicilia. Hotelurile își avertizează clienții cu privire la posibilele penurii și îi ajută pe vizitatori să facă rezervări în alte locuri de pe insulă, unde restricțiile sunt mai puțin severe sau nu sunt în vigoare. La pensiunea Le Cinque Novelle (B&B) din centrul Agrigento, unde restricțiile sunt stricte, proprietarii au montat filtre la dușuri și chiuvete pentru a economisi cât mai multă apă. Însă oaspeții lor se plâng adesea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: