Skip to content
Politică

Un parlamentar ALDE din aripa PC încearcă să calmeze apele, dar toarnă gaz pe foc

bucurestifm.ro

Un parlamentar al Alianței Liberalilor și Democrațilro (ALDE) din aripa Partidului Conservator (PC) încearcă să calmeze apele, dar nu reușește decât să toarne gaz pe foc în partidul condus de către Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

Este vorba despre deputatul ALDE Mircea Banias. Parlamentarul a declarat luni că nu va pleca (nici el, nici colegii săi) din formațiunea din care face parte, iar în 2017 delictul de opinie nu poate fi un motiv pentru care să fie cineva exclus, scrie Agerpres.

„Noi nu plecăm din partidul acesta pe care l-am fondat. Este casa noastră și nu avem niciun motiv să o facem. Delictul de opinie mi se pare o chestiune care în 2017 nu mai poate constitui un motiv pentru care să fii exclus”, a afirmat Banias, unul dintre cei care au părăsit lucrările Delegației Permanente de duminică a Alianței Liberalilor și Democraților, alături de copreședintele Daniel Constantin.

El consideră că reuniunea de duminică este nestatutară și trebuie reluată, iar ambii copreședinți ai ALDE trebuie să pună mai presus interesul partidului, al coaliției „și să lase orgoliile și interesele personale în spatele intereselor generale”.

„În niciun caz nu ne punem problema ruperii coaliției de guvernare, însă chestiunea internă trebuie rezolvată în interiorul partidului. În mintea mea nu există un alt proiect politic. (…) Cred că este un moment delicat pentru partidul nostru, însă am speranța că va fi suficientă înțelepciune încât să îl depășim. Cred că este nefiresc să discutăm despre retragerea sprijinului politic pentru vreunul dintre colegii noștri la două luni după ce s-a intrat la guvernare. Nici motivele pentru care se solicită retragerea sprijinului nu-mi sunt foarte clare și nu cred că este normal să discutăm în acești termeni”, a arătat deputatul ALDE.

Potrivit acestuia, aportul copreședintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a fost consistent, dar și cel al lui Daniel Constantin „a fost la fel de consistent”.

„Dacă vorbim despre contribuția fiecărui partid, această chestiune e greu de stabilit. Nu pot să nu mă întreb de ce au avut nevoie cei de la PLR să se unească cu Partidul Conservator. În 32 de județe activitatea se desfășoară în fostele sedii ale PC. A-i jigni pe toți colegii care provin din PC mi se pare un gest lipsit de eleganță. Soluția este foarte simplă — haideți să respectam statutul partidului. Până la urmă, ne dorim să trăim într-o țară guvernată de legi pe care să le respecte toată lumea, cel mai simplu este să începem cu legile noastre de funcționare”, a arătat Banias.

Nu în ultimul rând, parlamentarul consideră că acuzația de șantaj adusă duminică de Tăriceanu lui Constantin este una foarte gravă.

„Și nu pot să nu mă gândesc că atunci când un om este supus unui șantaj are căi legale de a acționa. Cred că e o exagerare, iar negocierile politice din interiorul formațiunii politice nu pot fi considerate ca acțiuni de șantaj sub nicio formă. Daniel Constantin a explicat în ce a constat așa-zisul șantaj și îmi mențin părerea — că o negociere politică este o negociere politică în urma căreia s-au stabilit listele de candidați”, a mai spus Mircea Banias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *