Skip to content
Politică

Un parlamentar cere să fie clonat: Nu se poate așa, e bătaie de joc

ziarulderoman.ro
" "

Într-un comunicat trimis redacției Psnews.ro, vicepreședintele liberal Laurențiu Leoreanu a reacționat la modul în care funcționează Comisiile din Camera Deputaților și Senat, respectiv programul acestora care se suprapune. 

Mai precis, Laurențiu Leoreanu este intrigat de faptul că majoritatea comisiilor parlamentare își încep activitatea și ședințele la aceeași oră și cere explicații privitoare la cazurile în care cineva face parte din două comisii.

Întregul program de funcționare a comisiilor din Camera Deputaților și Senatul este o bătaie de joc. Problema principală este aceea că, dacă faci parte din două comisii, de cele mai multe ori, acestea se suprapun. Pot doar să intuiesc că, profitând de superioritatea numerică și știind că nu ne putem dedubla, PSD știe că, matematic, are mai multe șanse să își treacă de comisii proiectele de lege și să le respingă pe cele ale PNL. De exemplu, așa cum se poate observa și în programul pe care îl pun la dispoziția opiniei publice, ieri, la Senat, nu mai puțin de 10 comisii își începeau ședințele la ora 13.00. Dacă faci parte din două comisii care își încep programul la ora 13.00, respectiv 13.15, cum procedezi? O altă soluție improvizată este aceea de a discuta pe repede înainte proiectele de lege de la nivelul comisiilor: o bună parte a ședințelor nu durează mai mult de 20-30 minute. Lipsa de seriozitate este o altă problemă: ieri, în calitatea mea de membru al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului am fost convocat, împreună cu colegii mei, pentru o şedinţă comună cu alte două comisii, dar în momentul în care ne aflam în sală, am fost anunţaţi că birourile permanente reunite s-au răzgândit în privinţa organizării şedinţei. Nu putem pretinde că suntem revoltați în privința gradului mic de încredere pe care îl au românii în instituția Parlamentului în aceste condiţii”, a spus Laurențiu Leoreanu.

Mai mult, vicepreședintele liberal este intrigat de faptul că acest mod de organizare a programului, va duce la încurajarea chiulului. În plus el adaugă că sunt necesare măsuri pentru că situația din prezent reprezintă o bătaie de joc atât la instituția Parlamentului, dar și la adresa alegătorilor, pentru că proiectele de lege sunt dezbătute pe grabă.

La ora actuală, prin modul în care a decis organizarea comisiilor, conducerea Parlamentului – asigurată de majoritatea PSD-ALDE – nu face altceva decât să încurajeze chiulul. Înțeleg că sunt mai grăbiți să se războiască cu justiția, să inventeze comisii de anchetă, să dea ordonanțe de urgență noaptea, să amenințe profesorii, dar le solicit, pe această cale, să nu își mai bată joc de instituția Parlamentului și de alegători și să trateze cu seriozitate dezbaterile din comisii asupra proiectelor de lege. Bilanțul meu, dar și al altor colegi arată că tratez cu seriozitate activitatea parlamentară și, de aceea, solicit conducerii Parlamentului să ia măsuri pentru modificarea programului celor două Camere, astfel încât să nu mai dezbatem pe fugă proiectele de lege, iar cei care sunt membri în două comisii să poată ajunge la ambele ședințe de comisie. Sau poate vor să dea o lege prin care să legifereze clonarea”, adaugă Laurențiu Leoreanu. 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *