Skip to content
Social

Deputat român dorește castrarea chimică a violatorilor: Avem nevoie de ceva radical pentru a opri acest comportament criminal şi josnic

Un parlamentar redeschide discuţia modificării legislaţiei pentru introducerea unor pedepse radicale în cazul violatorilor.  Cazul petrecut zilele trecute în judeţul Vaslui, unde o femeie de 49 de ani a fost descoperită moartă pe câmp după ce fusese violată de trei tineri, continuă să stârnească indignare şi comentarii în societatea românească. Între vocile care s-au exprimat în spaţiul public pe marginea acestui subiect este şi deputatul USR de Neamţ, Iulian Bulai.

Parlamentarul s-a declarat şocat şi oripilat de cruzimea de care au dat dovadă cei trei indivizi şi a precizat că este decis să se implice pentru a găsi măsurile ce pot opri astfel de fapte.

Avem nevoie atât de politici publice pe măsură cât şi de o legislaţie mai aspră faţă de asemenea abuzuri. Nu ştiu ce măsuri pot fi oportune pentru a opri acest crime. Mă voi consulta cu organizaţiile de profil pentru a găsi cele mai bune răspunsuri“, a anunţat parlamentarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Iulian Bulai îşi pune problema unor măsuri care ar putea fi implementate în mod radical şi viabil, printre ele fiind pedepse mai mari, centre de reeducare, asistenţă medicală şi juridică permanentă pentru victime şi castrarea chimică a agresorilor, relatează Adevărul.

Şi compensaţii semnificative din partea agresorilor către victime. Să îi doară tare din toate punctele de vedere. Castrarea chimică sună foarte radical. Să fie asta soluţia? Nu ştiu. Nu îmi dau cu părerea, dar chiar avem nevoie de ceva radical pentru a opri acest comportament criminal şi josnic“, mai spune deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *