Skip to content
Politică

Un pas înainte spre parteneriatul civil. PSD s-a pus la muncă

lugojinfo.ro

Parteneriatul civil ar putea să devină realitate: Partidul Social Democrat s-a pus la muncă pentru a legifera această inițiativă, după cum afirmă chiar Liviu Dragnea.

Liderul social-democraților a punctat faptul că au existat întrevederi între PSD și comunitățile LGBT, însă partidul încă nu a primit un proiect de lege în acest sens: ”Deja lucrează chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte”, conform Adevărul.ro.

Asociațiile ce apără drepturile minorităților sexuale nu au infirmat dezvăluirile lui Dragnea, însă acestea consideră că modificarea definiţiei familiei în Constituţie afectează pe toată lumea, nu numai cuplurile de acelaşi sex şi nu ar trebui să existe un ”troc” între parteneriatul civil şi modificarea Constituţiei.

Mai mult decât atât, însărcinat cu această problemă a fost ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. O altă problemă pe care PSD-ul o vrea rezolvată este cea a familiilor cu un singur părinte prezent.

“În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Una nu exclude pe alta”, a afirmat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *