Skip to content
Politică

Un pas inapoi, doi pasi inainte

In urma acestei campanii a carei miza a fost, pana la urma, viitorul Romaniei, am observat ca noi inca nu am invatat un lucru foarte important si de bun simt si anume, nu ne exprimam asa cum ar trebui. Continuam sa punem problema gresit deoarece nu reusim sa vedem esentialul: in urma acestei curse nu exista invinsi si invingatori, exista- si indiferent de rezultat- ar fi existat doar un nou inceput pentru aceasta tara.

Castigatori nu ar fi trebuit sa fie unul sau celalalt dintre candidati pentru ca singurii invingatori de drept trebuie sa fie cetatenii.

Ei trebuie sa vada in timp ca alegerea pe care au luat-o ii reprezinta asa cum si-ar fi dorit si ca au castigat cu adevarat ceva.

Si chiar daca premierul Victor Ponta nu este cel care sa livreze din pozitia de presedinte solutiile pe care romanii le asteapta, el va continua sa lucreze pentru bunastarea lor de pe pozitia de premier. Cu totii stim ca in data de 16 Noiembrie s-a ales presedintele tarii si nicidecum Guvernul asa ca tot ce este de facut in continuare presupune o concentrare de forte pentru a duce la indeplinire tot ceea ce ne-am propus atunci cand romanii ne-au acordat prin votul lor, incredere.

La nivel de partid, PSD merge inainte si, desigur, se vor face analize a ceea ce totusi a mers prost in aceasta campanie si asupra a ceea ce a fost omis in aceasta campanie pentru a sti unde trebuie sa mai lucram sau cum putem recupera ceea ce probabil s-a pierdut in timp.

Trebuie sa intelegem ca acest moment in viata politica a Romaniei este foarte important. Si nu spun asta din cauza faptului ca avem un nou presedinte. Indraznesc sa afirm acest lucru deoarece putem observa clar niste schimbari majore in peisaj. Si ma refer fara sfiala la faptul ca PSD a ramas singurul partid sincer crezului sau, singurul partid care nu s-a vandut pentru niciun fel de functie in stat, indiferent de aliantele pe care le-a initiat, intretinut sau compus de-a lungul vremii. PSD a unit tabere politice in lupta pentru cauze comune dar fara a-si modifica in vreun fel consistenta sau identitatea politica, fara a transforma partidul intr-o struto-camila.

Se pare ca, totusi, acesta este momentul marilor schimbari in aceasta tara, schimbari la care asistam si pe care nu trebuie sa le ignoram indiferent ca rezultatul alegerilor pe unii ii bucura, pe altii nu.

As vrea sa inchei aceasta declaratie prin a spune inca o data ca vom continua drumul alaturi de premierul Victor Ponta, vom continua misiunea pe care ne-am insusit-o si nu vom alege sa facem asta altfel decat intr-o maniera democratica, fara a crea instabilitate la nivel de tara. Guvernul ramane acolo unde l-au pus romanii!

Felicitari domnului Iohannis!

3 comentarii la “Un pas inapoi, doi pasi inainte

  1. Mare dreptate aveti stimate domn, daca urmaririti retroactiv campania candidatului PSD la presedentie revedeti (daca vreti sa recunoasteti) totala lipsa de bun simt si viziune a masinariei PSD-iste….nu minimalizez nerealizarile guvernului Ponta, dar cu pomeni electorale, cu spoieli, cu vorbe goale…nu mai tine. S-a prins si „bunicuta” de asta, si taranul roman…si pustimea de 18-19 ani fara posibilitati de angajare. ati jignit populatia…si bumerangul s-a intors impotriva voastra…iar daca populatia doreste guvernul asta de incompetenti(in frunte cu Ponta) se va duce ………., intelegi directia.
    NU VA MAI DORIM! asta a fost mesajul alaturi de „”Nu puteti fura cat putem vota!”” faceti-va autocritica unde vreti…dar lasati tara asta pe mana celor ce vor/pot face o schimbare in bine, o dezvoltare….plecati!
    Alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *