Skip to content
Politică

Un pas spre rezolvarea problemei din diaspora. Ce spune Dragnea

Ar putea fi făcut un pas în sensul rezolvării problemei privind votul românilor din diaspora. Ce spune Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD.

La alegerile parlamentare de anul viitor, românii din diaspora vor avea condiții „cel puțin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-și exercita dreptul de vot”, a declarat, duminică, Dragnea, citat de Agerpres.

„Într-un fel sau altul, ce putem garanta este că la anul, la alegerile parlamentare, românii care trăiesc în diaspora vor avea condiții cel puțin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-și exercita dreptul de vot. Am înțeles că este o dispută, mă rog, insistă foarte mult cei de la PNL să nu punem obligativitatea ca cetățenii români de afară să se înregistreze undeva să le putem trimite plicurile. Ei propun să trimitem plicurile la ambasadă și la ambasadă fiecare să vină și să își ia de acolo. Nu putem organiza în felul acesta. (…) Vom înființa atâtea secții de vot cât este necesar. Dacă în România se calculează o secție de vot la 1.000 de potențiali votanți, așa vom face și în diaspora și este cel mai simplu”, a spus Dragnea, la Conferința extraordinară a Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *