Skip to content
Republica Moldova

Un pasager „VIP”, oprit pe Aeroportul din Chișinău. A încercat să părăsească R.Moldova cu 40 de mii de euro nedeclarați

app.gov.md

Un bărbat a fost prins astăzi de către funcționarii postului vamal a Aeroportului Internațional Chișinău, cu o suma de 40 000 euro pe care doare să o scoată ilegal din R.Moldova, potrivit deschide.md.

Cazul a fost înregistrat astăzi, 13 mai, la sectorul plecare pasageri, sectorul VIP, unde pentru controlul de specialitate s-a prezentat un pasager, al rutei Chişinău – Viena, declarând în prealabil organului vamal despre scoaterea din țară a mijloacelor financiare în sumă de 8 500 Euro.

Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali a fost stabilită prezența banilor, în cele din urmă, funcționarii vamali au supus bagajul pasagerului verificării fizice.

Astfel, în rezultatul controlului fizic, s-a depistat 8 500 Euro și 40 000 Euro sumă care urma a fi scoasă ilegal din țară, din motivul nedeclarării acesteia.

Ca urmare, mijloacele financiare au fost ridicate și a fost sesizată Direcția Urmărire Penală a Serviciului Vamal, iar cazul fiind investigat în continuare.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *