Skip to content
Politică

Un patron dezvăluie părțile dure ale vieții de antreprenor. Mesaj incomod pentru corporatiști

botosaneanul.ro

Un patron dezvăluie părțile dure ale vieții de antreprenor, vorbind despre nopţi nedormite, stres continuu, dureri fizice și nu numai. Vedeți mai jos ce mesaj incomod le transmite afaceristul corporatiștilor.

Este vorba despre Dragoş Dragoteanu (foto jos; sursa: ziare.com), proprietarul agenției imobiliare Euroest Invest. Într-un editorial publicat în Ziarul Financiar, Dragoteanu vorbește despre limita subțire dintre succes și eșec, precum și sacrificiile enorme la care sunt obligați oamenii de afaceri.

Dragos Dragoteanu

„Majoritatea antreprenorilor care au creat branduri de renume au fost nevoiti sa fie extremisti. In primul rand cu ei, apoi, fara sa vrea, cu angajatii lor. Nu cunosc manager care sa faca performanta si care sa nu fie extremist. Patronii nu sunt cei mai iubiti oameni. Foarte putini angajati inteleg asta pentru ca nu se pun in pielea lor. Nopti nedormite, griji cotidiene, stress continuu, lipsa rezultatelor, dureri fizice, traume emotionale, prostitutie profesionala in goana dupa bani. Vi se par aceste cuvinte sinonime cu succesul? Mie mi se par mai apropiate de esec!… (…)

In Romania sunt cateva sute de mii de corporatisti. In felul lor, toti par oameni de succes. Au salarii bune sau foarte bune, isi pot permite ce nu-si permit multi bugetari. Dar succesul lor se traduce prin respectarea unor reguli pur comuniste, cu ordine si restrictii militaresti, in care nu misca in „front”. Perceptia succesului este o chestiune strict personala. (…)

Asa ca, nu stiu cum e mai bine. Sa fii un antreprenor de succes plin de griji si intr-o continua agitatie, cu sanatatea subreda si fara weekenduri sau un corporatist linistit care-si vede de job si stie ca la sfarsitul lunii isi ia salariul frumusel si nu se streseaza prea tare”, comentează directorul general de la Euroest Invest.

Citiți AICI întregul material semnat de Dragoș Dragoteanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *