Skip to content
Politică

Un „penal” la conducerea SIE. Se poate, domnule Iohannis?

realitatea.net

Citiți în cele ce urmează despre cum la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE) riscă să ajungă ceea ce retorica anti-PSD denumește „un penal”.

Este vorba despre Gabriel Vlase, în prezent vicepreședinte al PSD și al Camerei Deputaților, nominalizat pentru șefia spionajului chiar de către primul om în stat, în urmă cu peste două săptămâni.

Ei bine: faptul că Iohannis l-a propus pe Vlase pentru șefia SIE riscă să dinamiteze însuși discursul președintelui Iohannis, care până acum în repetate rânduri a denunțat mașinațiunile „penalilor”.

Nu de alta, dar în aprilie 2016 jurnalistul Silviu Mănăstire relata în emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV despre trecutul deloc comod al PSD-istului: aparent, acesta era cercetat penal.

„Deputatul Gabriel Vlase este penal și el. Vlase a intrat ca musca în lapte în megadosarul retrocedărilor de pădure în care a fost executat Viorel Hrebenciuc. Combinatorul deputat Vlase a participat pe 6 august 2012 la o întâlnire organizată de deputatul PSD de Brașov Ioan Adam la un hotel din Brașov. Întâlnirea a fost intermediată de președintele PSD Brașov Constantin Niță. Gabi Vlase i-a oferit garanții lui Paltin Sturza, cel care voia să primească retrocedarea de pădure, că după data de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiția vor fi finalizate, va interveni la Direcția Silvica Bacău pentru punerea în posesie. Numai că, după izbucnirea scandalului și arestarea deputatului Ioan Adam, acesta a făcut un denunț din care reiese că deputatul Gabriel Vlase trebuia să primească, în schimbul ajutorului său, o sumă de bani ce urma sa fie virată prin intermediul unei societăți de topometrie.

Vlase este cercetat în mod ciudat doar pentru trafic de influență. Deși penal, întâmplător sau nu, deputatul Vlase a fost promovat de Liviu Dragnea vicepreședinte la nivel național al PSD. Vlase a facut diverse studii la Academia de Informații a SRI”, detalia atunci Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *