Skip to content
Politică

Un personaj cheie al Revoluției din 89, dezvăluiri uluitoare despre protestele din țară: „Bătălia se dă între serviciile secrete”

Lorin Fortuna, unul dintre personajele centrale ale Revoluţiei din Decembrie 1989, de la Timişoara, susţine că „serviciile” se află în spatele protestelor stradale din România.

Lorin Fortuna, primul om care a urcat în balconul Operei, pe 20 decembrie 1989, şi a citit Proclamaţia Timişoarei ca oraş liber de totalitarism, nu a fost lăsat să ia cuvântul de către liderii manifestanţilor din Piaţa Victoriei. Fortuna nu a stat mult pe gânduri, a luat o portavoce şi şi-a făcut propriul miting, citind revendicările asociaţiei de revoluţionari „Victoria”.

Lorin Fortuna a spus, printre altele, că ceea ce se întâmplă acum în ţară este „un conflict între agenturi”. „Sunt agenţi infiltraţi printre manifestanţi. Bătălia se dă între serviciile secrete. Între partea de SRI al lui Iohannis, condus de Helvig, şi partea de SRI, cea veche, a generalul Coldea, aliat cu agentura lui Gabriel Oprea. Ei se bat. Interpuşii sunt în piaţă alături de manifestanţi şi îi păcălesc. Miza este controlul asupra serviciilor secrete. Mai există şi un interes al unor degradaţi să preia puterea în stat. Noi sprijinim aripa pro-Iohannis, adică răul mai mic, împotriva ”, a declarat Lorin Fortuna, unul din personajele centrale ale Revoluţiei din Decembrie 1989, de la Timişoara, citat de adevarul.ro.

Lorin Fortuna a înfiinţat, pe 20 decembrie, Frontul Democratic Român, în balconul Operei. Era omul care i-a luat locul prim-secretarului Radu Bălan, la conducerea judeţului şi devenit personajul numărul unu în Timiş până pe 21 ianuarie 1990.

2 comentarii la “Un personaj cheie al Revoluției din 89, dezvăluiri uluitoare despre protestele din țară: „Bătălia se dă între serviciile secrete”

  1. Sa invoci punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara in strada, document citit in decembrie 89 chiar de Lorin Fortuna din balconul Operei din Timisoara, dar sa nu-l lasi sa vorbeasca, indiferent ca esti de acord cu el sau nu, mi se pare o mare nedreptate. Cred ca se uita un lucru esential, ca adevarata revolutie din 89 de la Timisoara a fost furata. A fost furata chiar la… Bucuresti !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *