Skip to content
Coronavirus

Un posibil pacient zero: Un italian infectat cu coronavirus a vizitat România în weekend / Reacția MAE

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 18.25

Italianul în vârstă de 71 de ani ar fi fost în vizită la rudele soției sale românce, la Craiova. El a avut mai multe întâlniri de afaceri și a fost și la o partidă de vânătoare în România.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat la Digi 24 că italianul a vizitat țara noastră când virusul se afla în perioada de incubație, deci riscul de a fi infectat și pe alții este foarte scăzut. Simptomele bolii s-au manifestat abia la două zile după ce a părăsit România, a mai spus Streinu-Cercel.

Potrivit MAE, ”bărbatul a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie”.

”Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, arată MAE într-un comunicat de presă.

——————————————————————————————————————————

UPDATE 16:44

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat, marți după-amiază, într-un comunicat de presă, după informațiile referitoare la cazul bărbatului revenit recent din România și confirmat cu coronavirus la Rimini.

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.
În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.
Grupul de Comunicare Strategică”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

————————

Un bărbat de 71 de ani revenit recent din România a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, el fiind în prezent internat, scrie presa italiană.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, acesta este primul caz de infectare cu coronavirus din Rimini. Conform unui buletin medical comunicat de regiunea Emilia-Romagna marți, este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Cattolica. Pacientul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea sa de sănătate nu îi pune viața în pericol.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut. În urma unor simptome asociate gripei, el a mers luni la camera de gardă a spitalului din Cattolica, iar de acolo a fost transportat la Rimini, unde s-a confirmat infectarea cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *